Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2006 17:48

Скрипка не виступив у Сорочанах через бурю

Через негоду українська група "Воплі Відоплясова" не змогла виступити на фестивалі "Етноленд" у підмосковному курорті Сорочани.

Цей фестиваль чимось схожий на київську "Країну Мрій", яку проводить сам 41-річний лідер "ВВ" Олег Скрипка.

"Етноленд" триває півтора місяця. Тут пройдуть азійські, африканські, латиноамериканські дні, індійський та слов"янський уїк-енди. Гостей селять у наметовому містечку. Можна пожити в російських хатах, у монгольській чи киргизькій юрті, африканській хижі, чукотській яранзі. Ночівля в індіанському тіпі на наші гроші коштує 260 грн за добу.

— Коли ми приїхали в Сорочани, налетіла страшна шуря-буря, — розповів "ГПУ" Олег Скрипка. — Крім дощу й багна по коліна, нічого не вдалося побачити.

Ночівля в індіанському тіпі коштує 260 гривень

Українці мали відкривати слов"янські дні "Етноленду". Але на сцену так і не вийшли. Перед бурею встигла виступити лише уральська співачка Ольга Ареф"єва, 28 років. Крім "ВВ", з фестивалю поїхало ні з чим і білоруське етно-тріо "Троіца".

Водночас у центрі Москви, в саду Ермітаж, проходив іще один етнофестиваль "Острів світла". Його організували рокери Борис Гребенщиков і Володимир Дібров.

— Ми туди поїхали тусуватися, — продовжує Скрипка. — Правда, фестиваль цей тільки називається етнічним. Бо там наші "Естетік едьюкейшен" виступали.

"Острів світла" теж мав проходити в Сорочанах. Але Гребенщиков не домовився зі спонсорами.

Днями "ВВ" знову їдуть до Росії. Українські музиканти виступлять у московському клубі "16 тонн" і на фестивалі в Твері. А тоді вже поїдуть на "Етноленд".

— Хочемо виступити, — пояснює Скрипка. — Чи просто погуляємо.

Зараз ви читаєте новину «Скрипка не виступив у Сорочанах через бурю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути