вівторок, 27 травня 2008 17:04

Сідні Поллак помер від раку

 

У фешенебельному районі Пасифік-Палісейдс америкаського міста Лос-Анджелес від раку помер голлівудський актор і режисер 74-річний Сідні Поллак. Найвідоміша його стрічка — "З Африки", із Меріл Стріпп і Робертом Редфордом у головних ролях — 1985-го отримала дві нагороди американської кіноакадемії "Оскар". Комедію Поллака "Тутсі" та драму "Загнаних коней пристрілюють, чи не так?" теж номінували на "Оскар", але статуеток вони не здобули.

У травні в прокат вийшла комедія "Друг нареченої". У ній Поллак зіграв свою останню, епізодичну роль. Як режисер він мав знімати політичну драму "Перерахунок" — про змагання кандидатів у президенти США Джорджа Буша та Альберта Гора, але через хворобу відмовився. Постановником фільму став Джей Роуч.

Сідні Поллак народився в американському штаті Індіана, в родині євреїв-емігрантів із Одеси. Навчався в театральній школі Нью-Йорка,  потім викладав у ній. Одружився зі студенткою Клер Ґрісволд. Син режисера Стівен 15 років тому загинув у авіакатастрофі. Від двох доньок, 39-річної Рейчел та 45-річної Ребекки, в режисера залишилося шестеро онуків. Рейчел працює на телебаченні, Ребекка — в кінобізнесі. Молодший брат Поллака Берні створював костюми для його фільмів.

Зараз ви читаєте новину «Сідні Поллак помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути