четвер, 11 лютого 2010 18:30

Ширвіндт мріяв зіграти Остапа Бендера

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Актор Олександр Ширвіндт: ”Не можу зранку рекламувати шампунь від лупи, а ввечері грати Ромео. Всі знатимуть, що в Ромео лупа”
Актор Олександр Ширвіндт: ”Не можу зранку рекламувати шампунь від лупи, а ввечері грати Ромео. Всі знатимуть, що в Ромео лупа”

"Партія регіонів перекрила три вулиці. Олександр Ширвіндт застряв у пробці", — бідкається по телефону прес-секретарка з інформагенції "Главред" Ірина. 75-річний актор Олександр Ширвіндт виходить з автомобіля. Іде пішки. Ковзає черевиками по льоду.

— Как вы ходите такими скользкими дорогами? — розмотує шарф у приміщенні. — Не город, а каток. Да еще выборы! Как-то из-за старческого бессония включил ночью круглосуточный канал новостей. Там какой-то корреспондент бегает по Киеву и спрашивает людей, за кого они голосовали. Шесть из 10 сказали, что за Якубовича. Надо будет Лёне позвонить и порадовать.

10 і 11 лютого в театрі Франка Московський театр сатири показав спектаклі за п"єсою Михайла Булгакова "Кабала святош". Ширвіндт керує ним із 2000-го. У виставі грає Мольєра.

— Два роки відмовлявся від цієї ролі. Ну скільки можна грати одне й те ж? Гоголя до ювілею мусолили, тепер Чехова. Я мріяв зіграти Остапа Бендера, але не склалося. Лише моя люлька в цій ролі засвітилася. Її забрав режисер Марк Захаров і віддав Андрію Миронову. Сказав:"Андрюша, с такой трубкой даже играть не надо. Делай только Шуркин тухлый глаз".

Квитки коштують 300–1800 грн.

— Глядачам подобається бачити мене старого. Мольєр кричить: "Я старий і хворий, якщо ви мене зрадите, я загину!". Те саме можу сказати і я. Сиджу у своєму кріслі в кабінеті, а довкола купа молодих акторів. Попробуй не дай їм зіграти. Але й самому зі сцени йти неохота. Недавно закінчив роботу в мюзиклі Люсі Гурченко "Строкаті сутінки". Це історія про актрису, яка допомагає сліпому хлопчику стати відомим піаністом. Люся грає головну роль, а я — її чоловіка. Вона сама написала музику і сценарій, підібрала акторів. Від інших пропозицій відмовляюся. Кличуть зніматися в рекламі. Не можу зранку рекламувати шампунь від лупи, а ввечері грати Ромео. Усі знатимуть, що в Ромео лупа.

Закінчив роботу в мюзиклі Люсі Гурченко

Актор оселився в тризірковому готелі "Україна". Від дорогих апартаментів відмовився. Попросив вареників, олів"є, свіжої зелені та молока. За пристрасть до молока склали байку, що Ширвіндт одружився через те, що в його коханої була корова.

— Моя дружина вже чути не може цю історію, — кашляє. Через звичку курити актор 30 років страждає на бронхіт. — Так, ніби я сидів на пасовищі, придивлявся до корів, а вже потім вибирав хазяйку. Я люблю молоко. У жінки справді була корова, але після весілля її продали.

19 липня Ширвіндту виповнилося 75 років. Святкувати відмовився.

— Уявіть, сидить переляканий ювіляр у вінках і квітах. Сам не розуміє, що й до чого, бо всі лестять і вихваляють його. А за лаштунками вся рідня чекає, коли цей цирк закінчиться. Я не в тому віці, коли організовують пишні гуляння. Боюся, щоб моє свято не співпало з поминками когось зі знайомих.

Зараз ви читаєте новину «Ширвіндт мріяв зіграти Остапа Бендера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути