Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 05:30

Серіал "Свати" — це знущання над українцями

Серіал "Свати" — це знущання над українцями
Серіал "Свати" — це знущання над українцями Фото: smotret-svaty.ru

— Вы спрашивали, кому нужен этот сериал? Отвечаю. 800 миллионов просмотров только в "Ютюб". Говорят, что "Сваты" — это пропаганда. Ребята, окститесь. Сериал — о семье, любви и детях. Там нет ничего, кроме юмора, смеха и теплого настроения. А всем, кто нас ругает и разъединяет нашу страну, отвечу: пошли вы в жопу, — каже 39-річний Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Актора і продюсера обурила можлива заборона показу серіалу "Свати". У ньому грає російський актор Федір Добронравов, який публічно підтримує політику Володимира Путіна, неодноразово виступав в окупованому Криму. З 22 листопада не може відвідувати Україну.

— Автори "Сватів" говорять, що їхня стрічка про українську родину й кохання. Це неправда, — говорить режисер Тарас Томенко, 41 рік. — Герої живуть радянськими цінностями та нічого спільного з українською ментальністю й гумором не мають. Вони генерують ностальгію за совком. Добронравов грає алкаша, який думає лише про те, як когось обдурити. Його дружина — стервозна, постійно "шокаюча" бабеха, теж не проти отримати "земні блага" надурняк. На тому й побудована драматургія серіалу.

Глядачеві продовжують нав'язувати стереотипи про хитрого жмота-хохла. Творці фільму вважають це колоритом. Серіал зомбує українців, і намагається заробити в Росії на своїх недалеких жартах.

В одному із сезонів "Сватів" герої з веселими пиками здають нерухомість у Криму. Ці серії зняли ще до анексії півострова. Але під час війни залишити кадри, де герої жартують на тему Криму, — означає підтримувати злочин Росії. Це знущання над українцями.

У держави має бути гідність. Бачимо приклади з інших країн. Коли виникають скандали, навіть серіали з великими бюджетами припиняють існування. Або переписують сценарії. Україна нічого не втратить, заборонивши продукт такої низької якості.

Серіал "Свати" на українському телебаченні йде з 2008 року. Його створила студія "95 квартал". Володимир Зеленський — художній керівник, продюсер і співвласник студії. Він успішний шоумен, до війни часто гастролював у Росії.

"Лінія Зеленського зрозуміла — параноїдальний захист свого проекту, грошей, — написав у "Фейсбуку" 26-річний Роман Кулик, молодший лейтенант ЗСУ. — Добронравову заборонили в'їзд в Україну. Але офіційно ніхто не заявляв про можливість закриття "Сватів". А Зеленський оперативно записує відео мало не жертви репресій. Жалюгідно. Десятки тисяч вважають прийнятним жертвувати здоров'ям, грошима й життям за цю країну. А хтось обсирається після чуток про заборону убогого серіалу".

"Більшість українців хочуть смачно поїсти, випити й посміятися над жартами. І їм начхати, що комедіант не має громадянської позиції, — додає в соцмережі економіст-аналітик Сергій Фурса, 35 років. — Більшість не підтримує закриття російських сайтів, декомунізацію вулиць або заборону на в'їзд російських артистів. Люди проти, бо це порушує їхній комфортний малий світ".

Через заборону російським акторам відвідувати Україну сьомий сезон серіалу "Свати" студія "95 квартал" продовжує знімати в Білорусі.

— Підстав забороняти серіал немає. Та якщо від Служби безпеки надійде подання до Міністерства культури про внесення прізвища актора Федора Добронравова до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України й Міністерство культури таке рішення ухвалить, ми будемо зобов'язані відкликати прокатне посвідчення цього серіалу, — каже голова Держкіно 40-річний Пилип Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Серіал "Свати" — це знущання над українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути