вівторок, 28 березня 2017 00:45

Росіянці запропонували виступити на Євробаченні по супутниковому зв'язку

Автор: ФОТО З САЙТА www.therussiantimes.com
  Співачка Юлія Самойлова — інвалід першої групи, мала представляти Росію на Євробаченні в Києві. Народилася в місті Ухта Республіки Комі. З 13 років через м’язову атрофію пересувається у візку
Співачка Юлія Самойлова — інвалід першої групи, мала представляти Росію на Євробаченні в Києві. Народилася в місті Ухта Республіки Комі. З 13 років через м’язову атрофію пересувається у візку

Cлужба безпеки України заборонила представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойловій в'їзд у країну. 2015-го співачка виступала в Керчі. До анексованого Криму потрапила не через офіційний український пропускний пункт. Це — порушення українського законодавства.

Організатор Євробачення-2017 Європейська мовна спілка запропонувала 27-річній росіянці виступати на пісенному конкурсі по супутниковому зв'язку — в прямому ефірі з Москви.

"Країна-мовник має забезпечити всім учасникам можливість отримати візу на весь період проведення заходу. Відмова Юлії Самойловій у в'їзді на територію України порушує правила конкурсу. Не погоджуємося на дистанційну участь нашої співачки", — написали в офіційній заяві представники російського "Первого канала".

Юлія Самойлова мала виконати англомовну пісню "Вогонь палає". З дитинства має першу групу інвалідності. Пересувається у візку. Пропозицію про пряме включення для виступу мовна спілка зробила вперше за 60 років Євробачення.

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про скасування рішення СБУ щодо трирічної заборони в'їзду Самойловій. Парламентарії документ поки що не розглядали.

— Історія з російською конкурсанткою — не про конфлікт України з Росією. А про ставлення нашої держави до своїх законів. Самойлова скоїла адміністративне правопорушення. За це передбачено штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Або 15 діб арешту. СБУ може ­заборонити їй в'їзд за законом про правовий статус іноземців, — говорить музичний критик Ігор Панасов, 42 роки.

— Європейська мовна спілка поважає рішення української держави. Хоч і не погоджується з ним. Бо вони звикли так ставитися до закону.

Євробачення-2017 пройде в київському Міжнародному виставковому центрі 9—13 травня. Приїдуть представники 42 держав, без Росії.

Україну представлятиме рок-гурт "Оторвальд".

Зараз ви читаєте новину «Росіянці запропонували виступити на Євробаченні по супутниковому зв'язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути