понеділок, 27 серпня 2007 14:44

Рей Бредбері видає дві повісті

Дві повісті 87-річного американського фантаста Рея Бредбері виходять у вересні в американському видавництві "William Morrow" у збірці "Віднині й назавжди".

Перша має назву "Левіафан-99". У ній ідеться про чоловіка на ім"я Ішмаель Джонс. Він супроводжує божевільного сліпого капітана міжзоряного корабля, який полює на велику білу комету. Цю повість Бредбері задумав іще в 1950-х. Хотів зробити з неї радіоп"єсу для популярного в Америці радіоведучого Нормана Корвіна, якому нині 97 років.

Друга повість — "Десь грає оркестр". Це історія про репортера, який стрибає з потяга й опиняється у незнайомому містечку. Там живуть лише підлітки, немає малих дітей та людей похилого віку. Цей твір Бредбері почав писати 1956-го, коли була жива американська актриса Кетрін Гепберн. Письменник хотів, аби з цієї повісті зробили фільм за її участю.

Бредбері — автор 79 фантастичних збірок. Серед найвідоміших його творів цикл новел "Марсіанські хроніки", науково-фантастичний роман "451 — за Фаренгейтом" та повість "Вино з кульбаб". Цього літа письменник отримав Пулітцерівську премію — престижну американську нагороду в галузі літератури, журналістики, музики й театру.

Зараз ви читаєте новину «Рей Бредбері видає дві повісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути