Ексклюзиви
неділя, 01 жовтня 2006 15:10

"Пугачова гримувалася сама"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Максим Паперник ходив у один театральний гурток із Іриною Білик
Максим Паперник ходив у один театральний гурток із Іриною Білик

Із 37-річним режисером Максимом Паперником зустрічаємось у студії "Київпостпродакш", яка робить для кіно монтаж, комп"ютерну графіку та записує музику. Максим — її креативний директор.

Вузький коридор із червоної цегли, чорна підлога. Паперник відчиняє двері. Серед кімнати — стіл із апаратурою.

— Тут монтую фільми та кліпи, — пояснює, сідаючи на офісний стілець.

Він у блакитних джинсах, зеленій спортивній кофті з червоно-чорними вставками, на рукаві — нашивка зі скорпіоном. Палець прикрашає масивний золотий перстень із діамантами.

— Я його придбав десять років тому. Хоч купувати діаманти для себе — погана прикмета. Цей перстень для мене фартовий, ніколи його не скидаю. Олену Мозгову він дуже дратує. Лєна каже, то циганське брязкальце.

На аркуші паперу, що лежить на столі, написано: Пугачова, Кіркоров, Ротару, "ВіаГра". Напроти — цифри, від 25 хвилин до години. Розповідає, що повернувся з каналу "1+1" — режисеруватиме там новорічний "Блакитний вогник".

Закінчили роботу над фільмом "Дивне Різдво"?

— У Москві вже проявили плівку, завтра монтуватимемо. Буде ще три знімальні дні у грудні. У Ворзелі влаштуємо перегони на машинах зимовим лісом. До Києва приїде Барбара Брильська.

Як ви її запросили?

— Були варіанти з Адою Роговцевою і Раїсою Недашківською. Майже домовилися з Алісою Фрейндліх. Але в серпні вона лікувала хребет. Я подзвонив до Брильської. Полетів до Барбари у Польщу, купив величезний букет — якісь фіолетові квіти з приємним запахом. Барбара зустрічала мене біля воріт. Показала скромну дачу і сказала: "Оце мій палац, зручності — у дворі", — Максим посміхається. — Я зауважив, що все в порядку (у моєї мами так само на дачі). Ми розмовляли півдня. Барбара пригощала "хлодніком" — холодним супом на кефірі — та фаршированими помідорами. Готувала сама. На дачі живе ще кіт Льолік. Брильська каже, що він — її останнє кохання. Барбара погодилася зніматися. Наступного разу ми зустрілися вже у Борисполі. По дорозі з аеропорту до Ворзеля Барбара попросила, щоб називав її на "ти". Коли ж випадково звернувся на "ви", сказала: "Оштрафований на 100 доларів".

На нього дуже образився Андрій Данилко

Як Барбара поводилася на зйомках?

— Казала, що режисер для неї — бог. Інколи не хотіла одягати якийсь капелюшок. Але коли я підходив, запевняла: "Для тебе вдягну все, що треба".

У ваших фільмах знімалися Алла Пугачова, Людмила Гурченко...

— Якось мені запропонували відразу два проекти — "За двома зайцями" і "Снігова Королева". Я поїхав на фестиваль "Нова хвиля" в Юрмалу, щоб познайомитися з артистами, яких зніматиму. Відключив мобільник. Коли повернувся, Київ стояв на вухах: тиждень ніхто не міг знайти Паперника, якого шукає Алла Пугачова. Потім — під час зйомок кліпу "Калина" для Софії Ротару — мені принесли номер мобільника Примадонни. У перерві я вийшов у коридор, три рази перехрестився і зателефонував. Говорю, а пульс зупиняється. Пугачова запитує: "Що робиш?". Відповідаю: "Лежу непритомний". Вона сказала, щоб я вставав і їхав у Москву... Ми зустрілися в готелі "Балчук". Я купив букет троянд. Пугачова просила, щоб зняв кліп для Крістіни Орбакайте, а їй із Галкіним — кліп у Парижі. Сказав, що готую мюзикл "За двома зайцями". Примадонна здивовано спитала: "Чого ж мене не запрошуєш? Чим я не Проня?". Я уявляв Проню смішною. Але Алла Борисівна відмовилася клеїти довгий ніс.  Пугачова гримувалася сама, тому Проня вийшла мила та приваблива.

Паперник каже, що Проню мав грати Андрій Данилко.

— Пугачова зателефонувала Данилку, і вони домовились. Але на мене Андрій образився. Він зіграв у мюзиклі тітку Секлету. Також я мріяв віддати епізод у рагсі Людмилі Гурченко. Тоді Алла Борисівна сказала: "Гурченко не приедет". Якась кішка між ними пробігла. Але я подзвонив. Гурченко просила вислати сценарій. Через кілька днів телефонує, обурюється: "Що мені там грати? Там же ролі немає. Ви що, знущаєтеся?". Потім запрошував її зіграти у "12 стільцях" Олену Станіславівну. Гурченко перепитала: "Це той самий Паперник, який пропонував мені роль у мюзиклі "За двома зайцями? І як же ви могли запропонувати мені таке гівно?". Її впросив актор Микола Фоменко. Коли актриса приїхала до Києва, пожартувала: "Если вы толковый режиссер, мы отработаем и разойдемся без скандала".

Правда, що ви ходили в один театральний гурток із Іриною Білик?

— У школі ми займалися в дитячому театрі при Авіаційному заводі, зараз там нічний клуб "Бінго". Мріяли бути акторами. І сьогодні дружимо. Нещодавно Іра подарувала мені мобілку. Я вступав до театрального на акторський факультет. Але отримав двійку у першому відбірковому турі. Пояснили, що за рік мене мали забрати до армії, тому і не взяли. Тоді я вступив на театральну режисуру до Інституту культури. Вже після армії, забрав документи з другого курсу інституту і з третьої спроби вступив на кінофакультет Театрального інституту. Тоді він був у Лаврі.

1969, 17 квітня — народився у Києві
1987–89 — Казахстан, служба в армії
1990–95 — навчання на кінофакультеті Київського театрального інституту
1993 — одружився з Оленою
1997 — зняв перший відеокліп для Ірини Білик "А я пливу..."
2003 — новорічні мюзикли "За двома зайцями" і "Снігова королева" на телеканалі "Інтер"
2004 — музичний фільм "12 стільців"
2005 — різдвяна комедія "Кушать подано"
2006 — зйомки фільму "Дивне Різдво" з Барбарою Брильською в головній ролі

Зараз ви читаєте новину «"Пугачова гримувалася сама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути