Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 07:10

Представника України на Євробаченні назвуть у лютому

Автор: MAINCREAM.COM
  Фіналістка цьогорічного націо­нального відбору на Євробачення співачка Аліна Паш зіграла чаклунку в кліпі на пісню ”Босорканя”. Назва походить від давнього тюркського слова, що означає ”нічний жах”. Так в угорському фольклорі та на рідному для артистки Закарпатті називають жінок із магічними здібностями. Їх поважає й побоюється все село. Співачка з іншими відьмами влаштовує шабаш із танцями, музикою й приготуванням чаклунського зілля, за сюжетом відео
Фіналістка цьогорічного націо­нального відбору на Євробачення співачка Аліна Паш зіграла чаклунку в кліпі на пісню ”Босорканя”. Назва походить від давнього тюркського слова, що означає ”нічний жах”. Так в угорському фольклорі та на рідному для артистки Закарпатті називають жінок із магічними здібностями. Їх поважає й побоюється все село. Співачка з іншими відьмами влаштовує шабаш із танцями, музикою й приготуванням чаклунського зілля, за сюжетом відео

Вісім виконавців змагатимуться за можливість представляти Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2022. Їх обрали з 284 заявок на участь.

Фінал національного відбору відбудеться 12 лютого о 19:00 в Центрі культури та мистецтв столичного Національного авіаційного університету. Концерт транслюватимуть наживо на каналі "UA: Перший".

— Нацвідбір почав дивувати на етапі оголошення конкурсантів, — каже музичний критик Філ Пухарєв, 29 років. — Перше, що впадає в очі — відсутність серед фіналістів великокаліберних зірок вітчизняного шоубізнесу. Це чи то навмисний хід, чи то воно їм вже не треба.

Розділяю список на три умовні категорії. Перша — артисти на слуху, які формують обличчя української сцени прямо зараз. Це Антон Вельбой із Сумщини — автор головних хітів минулого року "Гуси" й "Вишні". Аліна Паш із Закарпаття, яка поєднує народні мотиви із сучасним ритм-енд-блюз звучанням. І гурт "Калуш" з Івано-Франківщини та Києва, що змішує реп з українською автентикою. Усі троє мають високі шанси перемогти.

"Ветерани" — ті, хто вийдуть на сцену нацвідбору не вперше. Цьогоріч такий лише столичний електронний гурт "Клаудлес" (у перекладі з англійської — "Безхмарні". — ГПУ), який у разі невдачі нічого не втратить і просто ще раз нагадає глядачам про себе.

Також у переліку — новачки та маловідомі імена, знані хіба що в музичній тусівці. "Наша Атлантика" — індіпоп гурт з Умані, що відроджує фанк, який грали українські ВІА у 1970–1980‑х. Роксолана — перспективна дівчина зі Львова, яка осучаснює класику вітчизняної поезії через модне звучання. Та білоруський виконавець Михайло Сосунов, який виступає під сценічним іменем Майкл Соул.

Нікого з цієї різношерстої когорти не варто списувати з рахунків раніше часу: торішній приклад "Ґо_A" це прекрасно доводить. Результати попереднього нацвідбору показують, що все може скластися максимально непрогнозовано. Багато хто ставив на Джеррі Гейл чи колектив "Казка", а вийшло он як. Тому два головні фактори — це все-таки пісня і сам виступ, а не популярність.

Як і раніше, представника на Євробачення визначатимуть глядачі разом із журі. Але хто до нього увійде, поки що невідомо.

— Склад вісімки потужний, тому що майже всі мають сценічний досвід, кліпи, — говорить продюсер 49‑річний Олексій Гончаренко, який організовує телеверсію фіналу нацвідбору. — Щонайменше трьох-чотирьох співаків знає і любить країна. А те, що це не якісь гучні імена, навіть ­добре. Бо це також місія відбіркового конкурсу, який зробив зірками і Альошу, і "Ґо_A". Цього року теж є надія, що будемо для одного учасника великим стартом або наступним рівнем популярності й переходом у вищу лігу. Виконавці надихнулися успіхом "Ґо_A". Зараз молодим немає майданчика, щоб злетіти швидко та впевнено про себе заявити. Відбіркові конкурси Євробачення стали єдиною перепусткою на велику сцену, можливістю показати себе на всю Україну.

Цього разу буде один яскравий концерт без півфіналів. Тому всі виконавці мають не викликати жодних сумнівів щодо своєї професійності. Важливо, що вони ще й артисти, а не тільки вокалісти. Вісім номерів — вісім шоу. Всі не схожі, співають у різних жанрах. Тому сцена, сценічні методи та фокуси відрізня­тимуться. Про кожного фіналіста відзнімемо щоденники, які допоможуть з одного виступу зрозуміти їхні потенціали. Із нововведень — з'явиться кімната поза сценою, де ведучий спілкуватиметься з виконавцями, щоб максимально їх розкрити.

66‑те Євробачення відбудеться в італійському Турині. Візьме участь 41 країна. Фінал конкурсу проведуть на спортивно-концертній арені "Пала Олімпіко" 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «Представника України на Євробаченні назвуть у лютому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути