Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 19:00

Помер письменник Василь Кожелянко

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Письменник Василь Кожелянко прожив 52 роки і написав 20 творів
Письменник Василь Кожелянко прожив 52 роки і написав 20 творів

24 серпня в селі Кам"яна Сторожинецького району Чернівецької області поховали письменника 52-річного Василя Кожелянка. Автора романів "Дефіляда у Москві", "Людинець пана Бога", "ЛжеNostradamus" помер 22 серпня.

— Зранку Василь був у редакції газети "Молодий буковинець", де вів постійну рубрику "Коментар тижня". Потім сусіди бачили його на подвір"ї, а по обіді помер, — розповідає головний редактор львівського видавництва "Кальварія" 52-річний Петро Мацкевич. Місяць тому в "Кальварії" побачила світ остання книжка Кожелянка "Чужий" — збірка новел у жанрі альтернативна історія.

— На здоров"я ніколи не жалівся. Родичі не говорять, від чого Василь помер. Його дружина Віра — віруюча, не допустила до тіла лікарів, поховала за всіма обрядами. Василь не був релігійною людиною, жартував, що сповідує православний буддизм, — додає Мацкевич.

Дітей подружжя Кожелянків не мало. Жив письменник в селі Кам"яна. Почав писати в армії. У 26 років вступив на філологічний факультет Чернівецького університету.

— Забрав документи з технікуму, де вчився на геодезиста. Перед тим у колгоспі в сувенірному цеху робив шкатулки, заробляв 200 карбованців на місяць. Працював на заводі електроніки — різав папір, картон. Перший твір написав із земляком Володимиром Сердюком — п"єса "Гільйотина", — розповідав Василь Кожелянко в інтерв"ю "ГПУ" минулого року .

Кожелянко — автор 20 творів. Рукописами, що залишилися, займеться його племінниця, філолог Ірина Симончук. Незабаром в івано-франківському видавництві "Лілея НВ" має вийти його роман "Ефіопська січ".

Зараз ви читаєте новину «Помер письменник Василь Кожелянко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути