вівторок, 12 січня 2016 00:10

Положинський записав альбом без "Тартака"

Положинський записав альбом без "Тартака"

— Сашкові як не зателефонуєш, він десь у полі. Через скромність не афішує, скільки часу проводить на Донбасі. Виступає перед військовими й населенням. У Маріуполі прийшло дуже багато людей, на таку кількість похідна апаратура не розрахована. Слухачі співали голосніше за неї, — розповідає музичний продюсер із Луцька 35-річний Роман Сорока. Разом із лідером гурту "Тартак" Олександром Положинським, 43 роки, випустили сольний альбом музиканта "Був'є". На диску 12 пісень.

— Положинський уже чотири роки як повернувся в рідний Луцьк, — про­довжує Сорока. — Познайомилися, коли на моїй студії записували спільну пісню з гуртом "Флайза". Він побачив, як працюю. Пізніше приніс чорновик власної композиції. Попросив зробити аранжування. Зазвичай нові пісні Сашко наспівує на диктофон. Він настільки широка творча особистість, що йому тісно в рамках одного "Тартака". Напевно, новий матеріал не підходив гурту. Положинський пише і для інших виконавців. Наприклад, Йолка вперше заспівала українською написану ним річ. Сказав, що у "Був'є" має бути електронна музика, елементи поп-року, альтернатива.

Наше суспільство ще не відійшло від радянщини. Оцінює пісню не за мелодію, а за те, скільки разів її в телевізорі показали. Положинський дуже ревно ставиться до того, що в Україні досі не крутять в ефірі українських виконавців. У Франції, Німеччині майже всі музичні рейтинги — з місцевих артистів.

Дві пісні в новому альбомі присвячені матері.

— Одна жартівлива, друга — серйозна, патріотична. Є любовна лірика. Дуже серйозний текст у композиції "Цінуйте мене". А пісню "Волиняки" досі не знаю, як сприймати. Примушує мене як волинянина пишатися своєю землею. Але є в ній і самоіронія.

Із 5 січня альбом Олександра Положинського можна вільно скачати в інтернеті. Також за бажання переказати кошти — "заохотити "Був'є" до запису нового альбому".

Зараз ви читаєте новину «Положинський записав альбом без "Тартака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути