четвер, 06 серпня 2020 06:10

Переможець отримає сто тисяч

— Щороку відкриваємо нові імена, — каже керівник програмного департаменту фестивалю "Відкрита ніч" Олександр Телюк, 35 років. — Нині подія пройде онлайн. Фільми викладуть у вільний доступ на своєму сайті з 12 по 16 серпня.

— Надсилають студентські роботи з університету Карпенка-Карого та інших навчальних закладів. Серед тем — стосунки, портрети людей, труднощі адаптації до сучасного світу, залежності від соціальної мереж.

Із 84 поданих на фестиваль робіт для показу відібрали 17. Переможець отримає 100 тис. грн.

— Серед учасників маємо іменитих режисерів. Зокрема, мультиплікатор Степан Коваль (2003-го отримав "Срібного ведмедя" Берлінського фестивалю за мультфільм "Йшов трамвай дев'ятий номер", — ГПУ), який свої перші фільми презентував на нашому фестивалі. Представить нову роботу "Прізвище в кишені" про Голодомор. Стрічка важка і трагічна. Проте формат анімації робить побачене більш умовним.

Також буде спеціальний показ фільму "Анна" британського режисера Декеля Беренсона. Розповідає про одиноку матір із містечка на Донбасі. Працює на м'ясопереробному комбінаті, живе в занедбаній квартирі та мріє про краще життя для 16-річної доньки. Іде на вечірку, де іноземці знайомляться з нашими жінками. Ця комедія торік представляла Україну в короткометражному конкурсі Каннського кінофестивалю.

Раджу звернути увагу на ретроспективну програму "Перші кроки". До неї ввійшли 14 фільмів знаних режисерів — Марини Вроди, Тараса Ткаченка, Тараса Томенка, Олеся Саніна. Цікаво порівняти ці короткометражні фільми з їхніми подальшими роботами. Кожній стрічці на "Відкритій ночі" передуватиме розповідь автора, як знімали і презентували кіно.

Фестиваль діє 23 роки.

Зараз ви читаєте новину «Переможець отримає сто тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути