Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2010 07:19

Письменники з"їдуться на Булгаковський бал

8 квітня у столичному експоцентрі "Спортивний" на вул. Фізкультури, 1 відкрився П"ятий книжковий ярмарок "Медвін". У ньому беруть участь понад 200 видавництв та із півсотні письменників.

— Сьогодні о 18.00 показуватимуть короткометражку "Трагічне кохання зрадливої Нуськи" та мультфільм "Історія одного поросятка" за творами Юрій Винничука, — розповідає модератор ярмарку, видавець Віталій Капранов, 42 роки. — У фільмі йдеться про двох піонерів, які закохалися в дорослу дівчину. Вони залицяються до неї дуже смішно — то за кіски смикають, то юбку задирають. З Івано-Франківська приїде Юрій Винничук.

У суботу з 12.00 до 13.00 плавці Яна Клочкова та Денис Силантьєв готуватимуть млинці з начинками — яблуками, сиром, ікрою та рибою.

— Яна Клочкова розкаже всім, що почала писати книжку про плавання для дітей. У ній збере веселі історії, які з нею траплялися. Збирається надрукувати її наприкінці року в львівському "Видавництві Старого Лева".

Увечері в суботу відбудеться Булгаковський бал. На нього з"їдуться письменники-фантасти.

— Вони вважають, що Булгаков теж був фантастом, — каже Капранов. — Ми завжди надіємося, що автори на бал прийдуть в одязі Майстра і Маргарити, але вони обманюють наші сподівання. Обіцяв бути письменник Сергій Дяченко. Він зараз із дружиною і співавторкою Мариною в Москві пише сценарій до нового фільму. Марина лишиться, а він приїде на бал.

У неділю о 14.00 лекцію про ненормативну лексику прочитає професорка Леся Ставицька. Вона уклала словник "Українська мова без табу. Словник нецензурної лексики та її відповідників. Обсценізми. Евфемізми. Сексуалізми".

— У письменників не може бути заборонених слів, — каже Капранов. — У її книжці є цікаві вислови: "Не вчи вченого, з"їж гівна печеного", "З бабами грішити, як меду лизати". Така лекція буде корисна і дорослим, і школярам.

Щодня з 14.00 проводитимуть майстер-класи. Вікторія Черняхівська поділиться секретом виготовлення паперу. Черкаська майстриня Ася Гонца покаже, як робити скульптури з нього. Майстер Чі з Китаю навчатиме охочих китайської каліграфії.

Зараз ви читаєте новину «Письменники з"їдуться на Булгаковський бал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути