пʼятниця, 22 вересня 2017 06:05

"Після Донбасу в мирному Києві ненавидиш усіх"

"Після Донбасу в мирному Києві ненавидиш усіх"
На Форумі видавців презентували антологію малої прози "14 друзів хунти" Фото: Издательство ДИПА

40 тис. грн перерахувало на протези українським військовим київське видавництво "ДІПА". На Форумі видавців презентували антологію малої прози "14 друзів хунти". Коштує 200 грн. 10% із кожної проданої книжки йде на благодійність.

— У антології 14 авторів. Це ветерани АТО, волонтери, блогери, — розповідає волонтер 33-річний Ярослав Матюшин із Маріуполя на Донеччині.

Над назвою думали довго. Хотіли навіть "позичити" в Адольфа Гітлера "Майн кампф" — "Моя боротьба". Але згадали, що російський телеканал НТВ два роки тому зняв пропагандистський брехливий фільм про Майдан "13 друзів хунти". Вирішили спародіювати цю назву. Бо проти пропаганди не працює контрпропаганда. Над нею ефективно погиготіти. Саме сміх послаблює біль і сльози, що переживаємо від війни й окупації.

Ярослав Матюшин написав оповідання про обстріл Маріуполя російськими найманцями.

— Я бачив, як моє місто руйнують на очах. Після цього багато хто з місцевих визначився, на чиєму вони боці в цій війні. Розпочався потужний волонтерський рух, — додає Матюшин.

— Моє оповідання про повернення з АТО. Я служив 13 місяців, Демобілізувався минулого року, — говорить киянин 33-річний Юрій Руденко.

— Після Донбасу в мирному Києві ненавидиш усіх. Хочеться емігрувати. Я був вразливий, як і багато інших ветеранів. Іноді перехожий на вулиці скаже щось не те й мозок виключається. Важко стриматися, аби не скрутити голову незнайомцеві. Я знав наперед, що відчуватиму. Й мені було легше повернутися до нормального життя.

Дружина Юрія Руденка займається психологічною реабілітацією військових.

Зараз ви читаєте новину «"Після Донбасу в мирному Києві ненавидиш усіх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути