Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2007 17:29

"Піккардійська терція" виконала пісню "Вія"

17 листопада київська рок-група "Вій" презентує альбом "Очі відьми" в луцькому клубі "Майдан". До диска увійшли 14 пісень гурту, переспівані іншими українськими музикантами. Серед них фолк-рокові групи з Кам"янця Подільського "Самі свої" та "Пропала грамота", полтавські рокери "Арахнофобія", київські "Кому вниз", "Оркестр Янки Козир" та "Ворождень".

Три роки тому "Вій" оголосив конкурс на краще виконання своїх пісень.

— Я хотів, щоб у тих піснях був народний хор, джазова інтерпретація, метал, панкова та готична музика, — розповідає "ГПУ" лідер "Вія" 45-річний Дмитро Добрий-Вечір. — Щоб виконання пісень не було схоже на наше. А ще мала лишитися мелодія, текст і  гармонія. Варіанти композицій прислали понад 30 українських гуртів. Лише переспівів пісні "Очі відьми" було шість. До диска увійшли два варіанти — у виконанні гуртів "Піккардійська терція" та "Ворождень".

27-річна виконавиця з Переяслава Леся Рой заспівала "Різдвяну баладу".

— Це перша пісня, яку я написав, — пояснює лідер "Вія". — Було це 22 роки тому. Ми познайомилися з Лесею на бардівському фестивалі. Я запросив її до нашого гурту. Леся у "Вії" грає на скрипці, флейті, віолончелі та клавішних. Диск "Очі відьми" продаватимуть із маленькою книжечкою на 16 сторінок. У ній розповідається про всі групи, що взяли участь у записі. На обкладинці — малюнок із колекції львівського художника Романа Вілюра. Роман жив у Львові. Та багато часу проводив у Карпатах. Збирав там картини місцевих дітей, переважно на казкову або релігійну тему. Мріяв видати художній альбом, уже навіть домовився з видавництвом. Але три роки тому помер від серцевого нападу.

Зараз ви читаєте новину «"Піккардійська терція" виконала пісню "Вія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути