Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 18:47

Оперу "Горбата гора" покажуть через п"ять років

Американський композитор 70-річний Чарльз Вуоринен збирається створити оперу за оповіданням "Горбата гора" письменниці Енні Пру, 72 роки.

— Я давно мріяв написати за цим твором оперу, мене вразила кіноекранізація такого короткого оповідання, — каже він.

У штаті Вайомінг у середині 1960-х двоє чоловіків — помічник власника ранчо і ковбой родео переживають романтичні почуття один до одного. Оточуючі не розуміють їхніх стосунків, одного із них розгніваний натовп убиває.

2005-го стрічка про закоханих ковбоїв тайванського режисера Енга Лі, 53 роки, отримала "Золотого лева" — найвищу нагороду Венеціанського кінофестивалю. За рік "Горбату гору" відзначила американська кіноакадемія, фільм отримав "Оскар" за кращу режисуру, адаптований сценарій та музику. картина здобула також "Золотий глобус" і нагороду Британської кіноакадемії. Музичний канал МТВ відзначив стрічку призом за кращий кінопоцілунок у виконанні акторів Джейка Джілленхола, 27 років, і Хіта Леджера. У січні цього року Леджера знайшли мертвим у власній квартирі на Манхеттені. Він помер від передозування медичними препаратами. Подейкували, що під час зйомок епізоду з поцілунком Хіт Леджер зламав носа партнерові.

Касові збори "Горбатої гори" по всьому світу становили $95 млн. У деяких ісламських країнах і Китаї фільм заборонили для показу.

Чарльз Вуоринен відомий музичними адаптаціями літературних творів Салмана Рушді, Дерека Волкота, інших англійських і американських письменників. Він автор "Гробниці Стравинського" — музичного твору, в якому використані останні прижиттєві чернетки російського композитора Ігора Стравінського. Вуоринену їх передала вдова композитора.

Прем"єра опери "Горбата гора" запланована на весну 2013 року в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Оперу "Горбата гора" покажуть через п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути