Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 18:18

Олександр Турчинов написав сценарій фільму "Ілюзія страху"

  Російська акторка Олена Бабенко (праворуч) у фільмі ”Ілюзія страху” за сценарієм Олександра Турчинова грає дружину головного героя Наталію. Сцена під час зйомок у Ялті
Російська акторка Олена Бабенко (праворуч) у фільмі ”Ілюзія страху” за сценарієм Олександра Турчинова грає дружину головного героя Наталію. Сцена під час зйомок у Ялті

Повнометражний художній фільм "Ілюзія страху" презентували минулої п"ятниці на столичній кіностудії ім. Довженка. Стрічку знімають за однойменною книгою першого віце-прем"єра Олександра Турчинова, 43 роки. На її основі політик написав сценарій. Зйомки завершать наприкінці грудня. Прем"єру планують на другу половину наступного року.

Перший павільйон кіностудії обладнали під помешкання біблійного царя Соломона. Круті сходи ведуть до трону царя. Обабіч — десять кам"яних левів. Соломоном уявляє себе головний герой картини, підприємець Ігор Короб: після незаконного арешту в нього почалася шизофренія. Вийшовши на свободу, він прагне помститися кривдникам.

Олександр Турчинов приїхав на презентацію з охоронцем. Той стоїть неподалік від політика, тримаючи його шкіряне пальто.

Олександр Турчинов каже, що фільм "Ілюзія страху" не політичний.

— Політичних прототипів у героїв немає. Це стрічка про кожного з нас. Усі проблеми в нас самих, — хитає головою. — Я п"ять разів переписував сценарій. Ніколи раніше їх не писав. У моїй книзі було більше філософії. У кіно сюжет трохи спростили. Писати — моє хобі. Я не вважаю себе письменником. Пишу, коли у відпустці нема чим зайнятися.

За жанром фільм — психологічний трилер. Головну роль — Короба-Соломона — грає 45-річний російський актор Андрій Панін. Також знялися росіяни Олена Бабенко, Сергій Гармаш, Олексій Петренко. Із українських — Давид Бабаєв, Олексій Горбунов, Віктор Сарайкін.

Після арешту в нього почалася шизофренія

— Нам пощастило запросити цих акторів, — радіє режисер картини Олександр Кірієнко, 32 роки. — Мусимо подолати те лайно, що йде на телебаченні.

Гостям показують кількахвилинне відео зі зйомок. Демонструють кадри жертовного обряду. Під час показу Андрій Панін тримається рукою за серце.

— Фільм має високий технічний рівень, — каже він згодом. — Це для мене дивно. Бо всі звикли, що в Україні немає кіно. Це неправда, воно у вас є. Якщо так буде далі, вам забезпечено "Україновуд", — потягується актор. — Учора на зйомках мені на обличчя висипали зо два десятки маленьких щурів. Спочатку було гидко. А потім уже здалося, що вони мене цілують.

— Історична картина нині — це рідкість, — додає 35-річна акторка Олена Бабенко. — Спочатку я прочитала книгу. Сподобалась її історична частина. Першого дня знімали в Генуезькій фортеці в Судаку жертовний обряд. Ми стояли біля цього страшного місця. І я раптом так перелякалася! Здалося, що потрапила в якийсь тваринний світ. Мусила покликати лікаря і випити корвалолу.

Фільм "Ілюзія страху" дублюватимуть із російської українською та англійською мовами. Хто озвучуватиме, поки що невідомо. Автори планують заявити його на кілька європейських фестивалів. Саундтрек до стрічки напише грузинський композитор Звіад Болквадзе. Бюджет фільму — 2,5 млн грн.

— Стрічку фінансують приватні інвестори, — пояснює креативний продюсер Юрій Бутусов. — Але не Турчинов. Якби він був інвестором, ми сказали б про це відкрито — була б непогана реклама.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Турчинов написав сценарій фільму "Ілюзія страху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути