пʼятниця, 18 січня 2019 00:55

Оголосили учасників національного відбору Євробачення

Автор: www.mind.ua
  Музичний гурт ”ЦеШо” візьме участь у національному відборі до Євробачення-2019. Четверо учасниць співають, грають на акордеоні, віолончелі, гармоніці й контрабасі. П’ятий — Ігор Мітальніков, грає на ударних. Усі є акторами київського театру ”Пральня”
Музичний гурт ”ЦеШо” візьме участь у національному відборі до Євробачення-2019. Четверо учасниць співають, грають на акордеоні, віолончелі, гармоніці й контрабасі. П’ятий — Ігор Мітальніков, грає на ударних. Усі є акторами київського театру ”Пральня”

16 виконавців боротимуться за право представляти Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019.

Півфінали національного відбору пройдуть 9 і 16 лютого в київському Палаці культури КПІ. Фінал — 23 лютого.

— Нацвідбір обіцяє бути не менш різноманітний, ніж останні роки, — каже музичний журналіст Філ Пухарєв, 26 років. — Але 2019-го буде спокійніше, без загострення пристрастей і з рівними учасниками. Не побачимо зірок минулого, таких як "Грін Грей" або "Вйо". Після виступу "Оторвальда" 2017-го рокери ще довго не потикатимуться на конкурс.

Усі шанси перемогти має Таянна. З іншого боку, гурт "Казка" став популярний. На конкурс ідуть з англомовною версією пісні "Плакала". Хіт для європейської аудиторії, сильний емоційно. Але групі бракує сценічного досвіду. Гурт "Бахрома" 2011-го вже брав участь у нацвідборі з піснею "Черное море". Тоді вони досягли піку популярності. Здається, повертаються, щоб нагадати про себе. Гурт "Брунетс шут блондс" мали непогані виступи. Але не випускали нових пісень із 2017-го. Якщо попрацюють над конкурсним номером — є шанс. У нацвідборі-2017 гурт "Летай" отримав найнижчу оцінку. Прорив цьогоріч малоймовірний. Гурт "Брай" складно уявити на ТБ — пісні досить сумні.

Також серед учасників нацвідбору є ансамбль "Фрідом джаз". Колектив почав виступати 2008-го. В його складі 10 жінок грають на саксофонах, трубі, клавішних, бас-гітарі, ударних і співають.

Дует "Юко" дебютував 2016-го після зустрічі учасників — 23-річної Юлії Юриної і Станіслава Корольова, 28 років — на шоу "Голос Країни". Називають свій жанр фолктронікою — сумішшю електронної музики й текстів українських народних пісень.

Вінничани "Зе Гіпнотюнз" співають із 2013-го. Об'єднали у своїй творчості джаз і панк-рок.

— Мені імпонує українська в музиці. Класно звучить у рок-н-ролі і свінгу. Недарма кажуть, що ваша мова мелодійна, — говорить лідер і вокаліст гурту 26-річний Гера Луїдзе із Грузії.

Фінал Євробачення відбудеться у травні цьогоріч в Ізраїлі.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили учасників національного відбору Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути