вівторок, 15 травня 2012 06:30

Одну хвилину мультфільму робитимуть місяць

Одну хвилину мультфільму робитимуть місяць
Фото: tepka.ru

80 фільмів планують зняти в Україні до кінця 2013-го. У Держкіно оголосили переможців другого конкурсу проектів. Їхні стрічки включать до плану фінансування Міністерства культури. У держбюджеті на 2012 рік на розвиток кіно заклали рекордні 176 млн грн.

Робота над 5-хвилинним мультфільмом "Дідочок задумав женитися" триватиме п'ять місяців.

— Картина буде за мотивами народної пісні, — розповідає режисер мультику Юрій Борисенко, 38 років. — На старості чоловікові хочеться одружитися. Як правильно свататися до молодої сусідки, радять свійські тварини — баран, півень, козел. Дід виглядає дуже чудернацько, коли вчиться у них залицятися. Мультфільм буде пластиліновий — це дешевше, ніж робити його в модному 3D. Та й цікавіше ліпити зміни в діда, коли він відрощує собі гарного півнячого хвоста чи круті баранячі роги. Зрозуміло, що нічого в старого не виходить із молодою. Але він смішить іншу сусідку його віку. Та жаліє його і пропонує жити разом, бо також самотня. Пісні й музику виконуватиме київський фольклорний гурт "Божичі", я їм колись робив кліп.

Російський актор, колишній киянин Олексій Горбунов зіграє в картині "Аутсайдер" режисерки 34-річної Віри Яковенко.

— Познайомилися ми у серіалі "Костоправ", який я знімала. Дала йому почитати свій сценарій, — говорить Віра. — Дія фільму відбуватиметься на Західній Україні. Це прикордонне містечко живе з контрабанди. Головна героїня — дівчина-підліток, що конфліктує зі своїм батьком. Через брак родинного тепла вплутується у вуличну банду. Картина буде про проблему дорослішання. Крім Горбунова, у фільмі зніметься ще одна зірка російського кіно — Сергій Гармаш, який народився в Херсоні. У сценарії також є іноземна кореспондентка, яка хоче дослідити життя головної героїні. Спробуємо співпрацювати з однією з європейських країн.

Режисер 37-річний Мирослав Слабошпицький переміг у конкурсі кінопроектів зі сценарієм "Плем'я" про останній рік навчання в інтернаті для глухонімих дітей.

— Я виріс напроти такого закладу, — згадує Слабошпицький. — У школі грали з його вихованцями у футбол, часто билися, як усі діти. Мій фільм — історія про рік життя в інтернаті, в центрі якої новачок. Це драма дорослішання. У ній буде перше кохання і взаємини учнів. Уже знімав картину на цю тему — "Глухота". Тоді дізнався, що глухонімі теж говорять різними мовами. Ще на першому курсі інституту в мене виникла ідея зняти фільм, у якому б не було вимовлено жодного слова. Це свого роду експеримент — сучасне німе кіно. У культурному центрі УТОСу "Райдуга" є багато гуртків. Навіть театр, де ставлять класику мовою жестів. Деякі його актори мають звання заслужених артистів України.

Зараз ви читаєте новину «Одну хвилину мультфільму робитимуть місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути