Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2012 07:30

Нігерію знімали у Криму

Автор: фото надане Андрієм Роженом
  Режисер і актор фільму ”Легка, мов пір’їнка” Андрій Рожен та нігерійка Омоні Оболі грають закоханих. За сюжетом, він врятував її від скінхедів. Фільм вийде в прокат наприкінці осені
Режисер і актор фільму ”Легка, мов пір’їнка” Андрій Рожен та нігерійка Омоні Оболі грають закоханих. За сюжетом, він врятував її від скінхедів. Фільм вийде в прокат наприкінці осені

Фільм "Легка, мов пір'їнка" про нігерійську студентку в Києві зняв столичний режисер Андрій Рожен, 30 років. Також він виконав у стрічці одну з головних ролей.

— Було важко. Кричав "мотор" вже зі знімального майданчика, — розповідає Андрій. — Коли писав сценарій, спирався на реальні історії. Їх розповіли друзі-нігерійці, які живуть в Україні. В основі сюжету — історія дівчини, яка приїхала з Нігерії до Києва навчатися. У неї загинув батько. Мати наполягала, щоб дочка стала лікарем, як батько. А вона хотіла бути актрисою. Покинула університет на третьому курсі, працювала на різних роботах. І таки стала зніматися. Грає переважно епізодичні ролі в російських фільмах, але поруч з провідними акторами.

Інша історія про те, як на мулатку напали скінхеди. Переслідували її з метро на столичному вокзалі. Навіть міліціонери її ігнорували. Підбігала до чоловіків, просила, щоб вдали себе за її хлопця. Один таки відгукнувся. Любовна лінія у фільмі моя власна. Колись зустрічався з мулаткою.

В Україні поширений расизм?

— На власні очі бачив, як 30 хлопців били ногами двох турків. Одному знайомому темношкірому плюнули в обличчя перехожі. А йому 50 років, він успішний чоловік. Живе тут, одружений з українкою, мають двох дітей. Але наш фільм не про расизм. Намагався не перегнути палицю, щоб не зобразити українців расистською нацією.

Чому фільм про дівчину з Нігерії?

— Свою стрічку робив саме для африканського глядача. Трохи знайомий із нігерійською культурою. Двічі був у цій країні. Вивчав, яка тематика фільмів у них переважає. Переважно це соціальні теми — СНІД, розбій, бідність. Герої часто отруюють одне одного. Але там не цікавляться фільмами-жахів чи науково-популярними. Тема расизму теж присутня, якщо фільм про емігрантів. Нігерійці — серед тих, хто найбільше мігрує. У них із кінематографом у тисячу разів краще, ніж в Україні. У нас, щоправда, якісніше кіно. Але у них є кіноринок. На рік вони випускають кілька сотень картин. За кількістю фільмів, їхній ринок йде за Боллівудом і Голлівудом. Навіть якщо нігерійці емігрують, продовжують дивитися своє кіно. У США є спеціалізовані магазини, де можна купити такі диски.

Де знімали?

— Зйомки відбувалися в Україні. Переважно в Києві. Деякі кадри, що імітують Нігерію — у Криму. Зйомки тривали 30 днів. На 95 відсотків — це фільм українського виробництва. Лише виконавиця головної ролі актриса Омоні Оболі — з Нігерії. Вона там дуже популярна. Знімається майже в усіх блокбастерах. Усі пісні героїні виконувала Гайтана.

Зараз ви читаєте новину «Нігерію знімали у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути