пʼятниця, 23 серпня 2013 05:45

"Не хочу нудного бенкету з голубцями і Сердючкою"

Автор: фото: Олег Горбач
  Херсонський рок-гурт ”Роллік’с” виступає 16 серпня на фестивалі ”Захід” у селі Родатичі Городоцького району на Львівщині
Херсонський рок-гурт ”Роллік’с” виступає 16 серпня на фестивалі ”Захід” у селі Родатичі Городоцького району на Львівщині

— Сьогодні подвійне свято — день народження у мене і в Кузьми "Скрябіна". Хочу його спіймати і дати паспорт, щоб розписався. Буде два підписи — на першій сторінці мій, а на останній — Кузьми, — каже львів'янка 21-річна Валерія Русавська. Щойно на сцені фестивалю "Захід" виступив гурт "Скрябін". Кілька тисяч глядачів заспівали "Многая літа" його вокалісту Андрієві Кузьменку. 17 серпня йому виповнилося 45.

— Оце так мужчина! — Валерія бачить хлопця у костюмі мавпи й біжить фотографуватися з ним.

24-річний Олександр Кривченко приїхав із Полтави.

— Я на "Заході" втретє, — говорить. — Прикинув, що найкращий спогад із фестивалів — це фотки. А в такому прикиді точно потрапиш у чийсь об'єктив. Потім вишукую себе на сайтах і почуваюся відомим. Костюм купив на секонд-хенді за 4 гривні. Та його вартість уже відбив — якась дівчинка дала за фото з мавпочкою 5 гривень.

Фестиваль пройшов 16-18 серпня у селі Родатичі за 30 км від Львова. На території колишнього дитячого табору "Сонячна долина" виступили понад 50 гуртів із України, Білорусі, Росії, Молдови та Литви. Квитки на "Захід" коштували 300 грн на три дні. Окремої плати за день-два організатори не передбачили.

Працює три сцени. Щоб не здіймався пил, публіку кілька разів поливають водою з пожежного шлангу. Лідер гурту "The Вйо" 38-річний Мирослав Кувалдін виступає у шортах, червоній футболці і в'єтнамках. Під час концерту скидає взуття і танцює босоніж.

— Ми на фестивалях балдіємо, — каже після виступу. — Лишився б ще на три дні, якби не робота. Працюємо над новим альбомом "Музична мапа України". Аж у трьох наших піснях є слово "Захід", тому для нас цей фестиваль актуальний. Україна ніби націлена на євроінтеграцію, тому назва вдала. З іншого боку, "Захід" — це як масло масляне. Коли російськомовні питають, що означає назва, кажу їм — "Мероприятие".

— У моєму прізвищі є слово "аура". І тут вона відчувається, як ніде інде. Бачите, у мене аж мурашки по шкірі, — додає гітарист "The Вйо" Сергій Підкаура, 40 років. — Ніде немає таких уважних очей, які я бачу на фестивалях: на "Заході", "Франко Фесті", "Республіці". Це майбутнє України, генофонд. Ці люди не просто прийшли потриндіти, а уважно спостерігають за всім. Я трохи лінивуватий композитор, але вже не маю права не записуватися. Восени хочу поїздити із сольними виступами. Почну зі Львова.

Після виступу групи "Воплі Відоплясова" народ не розходиться. Дівчата тримають блокноти для автографів. Ті, хто не має аркушів, вибирають місця для підписів на руках і футболках. За 20 хв. до шанувальниць іде 49-річний Олег Скрипка у блакитній квітчастій сорочці і синіх штанях із білими лампасами.

— На "Заході" драйвово, душевно і сонячно, — розповідає музикант. — Фестивальна публіка змінюється із поколіннями. Але рок люди як слухали, так і слухають. Хотілося б, щоб на "Заході" виступали дійсно західні групи. Наша музика прекрасна, російська — теж, але все одно є чого повчитися у Європи та Америки. Там багато гарних колективів. Раджу послухати "Систем оф е Даун" тим, хто ще не чув. У Білорусі теж, до речі, є прекрасні гурти, як-от: "Палац", "Альтанка". Потрібна не лише "радійна" музика, а й та, що "качає" на сцені. Цього літа ми вже проїхали по декількох фестивалях, і всюди той же набір артистів. Треба розкривати ці межі.

Черкащанин 23-річний Олександр Кислинський зі сцени освідчується Олександрі Козачок, 21 рік. Дарує їй дитяче колечко за 15 грн, пропонує одружитися. Дівчина погоджується.

— Однозначно зіграємо весілля на "Заході" наступного року, — сміється. — Я не хочу нудного бенкету з голубцями, Вєркою Сердючкою і родичами, яких навіть не знаю. А так для весілля все готово. Лишається хіба що білі кеди купити.

Зараз ви читаєте новину «"Не хочу нудного бенкету з голубцями і Сердючкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути