пʼятниця, 22 вересня 2017 07:25

"Наше місто маленьке. У Вакарчука вистачить голосу на всі вулиці"

Автор: www.telegraf.in.ua
  Лідер гурту ”Океан Ельзи” Свято­слав Вакарчук співає під час безкоштовного концерту у Полтаві на стадіоні ”Ворскла”. Це останній виступ колективу перед 12-місячною перервою в гастролях
Лідер гурту ”Океан Ельзи” Свято­слав Вакарчук співає під час безкоштовного концерту у Полтаві на стадіоні ”Ворскла”. Це останній виступ колективу перед 12-місячною перервою в гастролях

26 пісень виконав гурт "Океан Ельзи" на безкоштовному концерті в Полтаві 15 вересня. Лідер групи Святослав Вакарчук дотримався обіцянки. 7 червня під час виступу в обласному центрі в рамках світового турне у співака зник голос.

Вийшов на сцену після годинної перерви. Полтавці дочекалися відновлення шоу. Підтримали Вакарчука оплесками. Сказав, що дасть у місті додатковий концерт.

— Настрій взяв із собою? Чи й досі думаєш, що нічого не відбудеться? Перестань. Вакарчук — мужчина слова, людей не підведе. Тож уперед, пробиратися на місця, — говорить 33-річна Євгенія Кишинець. Із другом-однолітком Віктором прийшла на концерт "Океану Ельзи". Відбувається на стадіоні "Ворскла". Це останній виступ гурту перед річною перервою. Наступний анонсували 24 серпня 2018-го.

Місце для безкоштовного концерту переносили кілька разів. Спочатку мав відбутися на аеродромі в селі Мачухи під Полтавою, потім — на території торговельно-розважального центру "Екватор". Містяни в соцмережах обурилися, бо там замало місця. Музиканти зупинилися на спортивній арені.

Шоу має розпочатися о 19:00. Люди сходяться до стадіону за 4 год. Їх не впускає поліція. Вхід мають відкрити за годину до початку. Молодь розходиться по найближчих кафе. Також купують у супермаркетах пиво й закуски, сідають на лави в ­дворах.

— Мене всю теліпає. Боюся, що місць не вистачить. Якщо минулого разу на платний концерт з'їхалися з усіх областей, то що чекати, коли така халява? — 23-річна Оксана Куць дістає з пакета пляшку розливного сидру.

— Якщо і не вліземо — будемо тут слухати. Не так і погано — все чути. Або поїдемо до мене на Інститут зв'язку (мікрорайон Полтави. — ГПУ). Відкриємо вікна, сядемо на балконі. Я всі концерти так слухаю. Наше місто маленьке. У ­Вакарчука вистачить голосу на всі вулиці, — каже подруга Інна Івасенко.

— Умовила. Геть погані думки. Вже уявляю, як Вакарчук заспіває "Обійми мене". Це моя улюблена. З колишнім хлопцем постійно слухали. Може, згадає мене, почувши, — додає Оксана.

Щоб потрапити на сидячі місця на трибунах, треба пройти три кордони поліції. Перевіряють сумки на наявність алкоголю.

— Усіх наших працівників сьогодні сюди відправили. І правильно. Бо он скільки в світі терористів. Тому будемо максимально забезпечувати охорону, — каже один із патрульних, років 30, не називається.

Публіка заходить без тисняви. Біля входу на сектори продають пиво на розлив по 20 грн за 0,5 л. Двоє чоловіків роблять опитування серед глядачів: чи подобається організація концерту?

— Просто супер, — каже кучерява брюнетка в джинсах і кедах. — Прошлый раз чуть не задохнулась в давке. А сегодня организаторы и полиция работают быстро и спокойно. Я приехала из Днепра. Чувствую себя, как дома. Буду до последнего на концерте. Жду старые хиты — "Така як ти", "Без бою".

На стадіоні аншлаг. Трибуни вміщують 24 586 глядачів. Ще майже 15 тис. випустили на поле. На розігріві виступає учасник "Голосу Країни" Лео Мантіс. "Океан Ельзи" виходять на сцену о 20:20.

— Дуже хвилююся. Бо далі в нас — велика річна перерва. Ми з вами як сім'я були у червні, і ніколи не забудемо Полтаву. Дуже важливо від мене зробити крок назустріч. Він — для вас. Це дуже відповідальний концерт. Як ніколи, — каже в мікрофон Святослав Вакарчук.

Глядачі кричать і аплодують. На пісні "Майже весна" дівчата залазять на плечі хлопцям. Одна в довгій спідниці не втримується, падає в натовп. Її ловлять незнайомці.

— Оце емоції, дівчино. Весна не тільки в пісні, а й у вашій душі. Та про здоров'я подумайте. Чи хочете зі зламаними ребрами ходити? — кажуть їй.

— Не можу нормально думати, коли на концерті "Океанів". Я за ними по всій країні їжджу. Кинула навіть роботу. Добре, мої батьки при грошах, виділяють на такі забаганки, — кричить дівчина на вухо хлопцеві. В перерві між піснями обмінюються номерами телефонів.

Під пісню "На небі" Вакарчук виходить у вишитій блакитними нитками сорочці.

Остання композиція — "Мить". На екранах з'являються реквізити і знімок бійця Костянтина Фішера, якому після поранення в АТО треба протез ноги.

— Усі негаразди можемо пережити — але разом. Я багато спілкуюся з бійцями АТО, всі мені западають у душу. Як їм не допомагати? Концерт — гарна можливість достукатися до кожного з вас, — говорить наостанок Вакарчук.

Концерт триває до 23:30. Громадський транспорт уже не працює. Глядачі розходяться по домівках пішки або викликають таксі. Машину треба чекати від півгодини до двох, кажуть диспетчери.

Зараз ви читаєте новину «"Наше місто маленьке. У Вакарчука вистачить голосу на всі вулиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути