пʼятниця, 17 серпня 2018 07:01

"Найскладніше емоційно було мити підлогу в готелі"

"Найскладніше емоційно було мити підлогу в готелі"
Герої фільму "Місто, в якому не ходять гроші" Фото: Tochka.net

— Новій людині в нас важкувато. Тут ніхто нікому не платить. І тому була видумана система розраховуватися за послуги своїми діями. Когось це забавляє, когось бісить, але дітися нікуди, — розповідає таксист про місцеві порядки пасажирці. Вони герої фільму "Місто, в якому не ходять гроші". Режисерка 42-річна Ганна Третяк зняла стрічку за повістю Андрія Кузьменка, колишнього лідера гурту "Скрябін".

Алісу звільнили з роботи. Хлопець її покинув, а з близькими вона не ладнає. Випадково знаходить квиток на поїзд без дати й пункту призначення, але зі своїм іменем. Приїжджає до міста, де розраховуються лише послугами, за сюжетом. Керують тут троє потомків радянських військових, що мали доступ до таємних спецмедикаментів. Їх випробовували на жителях, додаючи в їжу і воду. Вся зона оточена колючим дротом.

— Книга Скрябіна — типова антиутопія, — каже кінознавець Інга Естеркіна, 48 років. — Людина за блага повинна розплачуватися часткою себе. Своєю душею, совістю — це типове тоталітарне суспільство. Автор хотів сказати, що свобода є ­основною цінністю. Ми не цінуємо свій час, втрачаємо, обмінюємо його. Людина народжується вільною, і її свободу ніхто не може забрати. Це маніпуляція. Тільки добровільно маємо віддати на суспільну користь частину своєї свободи.

Робота над створенням картини "Місто, в якому не ходять гроші" тривала п'ять з половиною років. Андрій Кузьменко, який загинув 2013-го, встиг попрацювати над сценарієм. Він у фільмі читає закадровий текст від автора

Головну роль зіграла 30-річна Карина Мельниченко.

— Найскладнішою емоційно сценою було миття підлоги в готелі, — говорить актриса. — Моя героїня Аліса за ночівлю мала це зробити своїм волоссям. Головним завданням було зняти це так, щоб вразити глядача, але не викликати огиду. Бо інакше не захоче задумуватися над сенсом.

Зйомки стрічки "Місто, в якому не ходять гроші" проходили в Києві, Полтаві, Кам'янці-Подільському на Хмельниччині, Переяславі-Хмельницькому Київської області та в Дрогобичі на Львівщині.

Бюджет фільму — 3,2 млн грн. Вийде в прокат 13 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Найскладніше емоційно було мити підлогу в готелі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути