пʼятниця, 08 серпня 2008 16:28

На "Потягу до Яремче" лисим розмальовували голови, вагітним — животи

Автор: фото: PHL
  Івано-франківські художники з групи Яреми Стецика влаштували арт-розвагу ”Сила кольору — це свято!”, на якій розмальовували всіх охочих
Івано-франківські художники з групи Яреми Стецика влаштували арт-розвагу ”Сила кольору — це свято!”, на якій розмальовували всіх охочих

"Україна останнім часом перетворилася на суцільний фестиваль, — каже кінорежисер Лесь Санін, 36 років. — Маємо вже публіку, яка перебирається із фестивалю на фестиваль. Можна десь в Інтернеті розмістити оголошення, і ми вже бачимо якесь наметове містечко, журналістів, які збираються їхати. І всі знайдуть, чим себе зайняти. Мені це страшенно подобається, але й насторожує, до чого ми прийдемо таким шляхом".

Санін приїхав на фестиваль "Потяг до Яремче", який відбувся 2 серпня в курортному містечку на Івано-Франківщині.

— Український формат ще у стадії формування, — говорить письменник Юрій Іздрик, 45 років. — І такі заходи тільки допомагають у його витворенні.

Фестиваль складався з трьох частин: літературної, музичної та кінематографічної. Літературні читання проходили у відремонтованому приміщенні місцевого клубу. Залу яремчанці заповнили вщерть.

— Це наче перехід через Карпати — тут зустрілися при- та закарпатські письменники, — каже організатор літературної частини фестивалю письменник Тарас Прохасько, 34 роки. — Приїхали Ірена Карпа, Юрко Іздрик, Юрко Андрухович, а закарпатську літературу представляють легендарний Петро Мідянка й молоді Андрій Любка та Лесь Белей.

Місцеві хлопці надокучали проханнями "дати телефончик"

Найбільший успіх має виступ 48-річного Юрія Андруховича й ужгородського поета Андрія Любки, 21 рік. Андрухович жартома називає його своїм позашлюбним сином: закривши очі, годі розрізнити їхні голоси.

Любка декламує:

О, наші юні матюкливі весни,

Де був шансон, неначе колискова,

Ви знов до мене спомин той принесли,

Де ми щасливі і у дим готові.

Молодь бурхливо аплодує.

— Сьогодні глядачі побачать мій дебют перед великою аудиторією в якості вокаліста гурту "Мертвий півень", — обіцяє Юрій Андрухович. — Подивимося, що з цього вийде.

"Мертвий півень" із Андруховичем виступають після гуртів "Рура", "Русичі", "Гуцул Каліпсо" та італійців із La SCARNEMURTA. Виконують пісні з альбому "Кримінальні сонети", що вийшов у травні цього року. Андрухович демонструє чистий, змащений коньяком голос і сильну емоційну подачу.

Між частинами фестивалю івано-франківські художники з групи Яреми Стецика влаштували арт-розвагу "Сила кольору — це свято!", на якій розмальовували всіх охочих. Коли підходили лисі або вагітні, на них налітали відразу кілька майстрів і з їхніх округлостей створювали справжні писанки.

Завершували день артисти з чернівецької  групи "Фенікс". Дівчата виступали в купальниках. Місцеві хлопці надокучали їм проханнями "дати телефончик".

Уночі відбувся показ найкращих кіноробіт із фестивалю "Відкрита ніч".

— У нашому кіно є проблема сценаріїв, а вони отут лежать цілими стопками, — каже Лесь Санін. — От не завтра, так післязавтра прийде до того ж Іздрика молодий Тарас Ткаченко (режисер нової генерації українського кіно. — "ГПУ") і запропонує йому зробити спільно фільм.

Зараз ви читаєте новину «На "Потягу до Яремче" лисим розмальовували голови, вагітним — животи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути