Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 05:46

На форум приїхали видавці з 30 країн

Автор: ВАЛЕРІЙ ШМАКОВ
  Олександр Терещенко підписує свою книжку ”Життя після 16:30”. Автор — доброволець, десантник 79-ї десантної бригади, при обороні Донецького аеропорту втратив праву руку і кисть лівої. Очолює Миколаївську обласну організацію ”Асоціація учасників та інвалідів АТО”. Написав документальну повість про своє повернення до повноцінного життя після лікування та реабілітації
Олександр Терещенко підписує свою книжку ”Життя після 16:30”. Автор — доброволець, десантник 79-ї десантної бригади, при обороні Донецького аеропорту втратив праву руку і кисть лівої. Очолює Миколаївську обласну організацію ”Асоціація учасників та інвалідів АТО”. Написав документальну повість про своє повернення до повноцінного життя після лікування та реабілітації

Майже 2 тис. книжкових новинок презентують на літературному фестивалі "Бук Форум". Триватиме у Львові 18–22 вересня.

— Тема 26-го форуму "Відшукування причетного" — назва однієї з поем Грицька Чубая, — розповідає донька поета, вокалістка гурту "Джалапіта" 39-річна Соломія Чубай. — Ми завжди шукаємо причетних до подій, що безпосередньо стосуються нашої країни. Українцям варто зрозуміти, що лише ми самі можемо якісно змінити ситуацію та вплинути на зміни. "Відшукування причетного" — улюблена поема мого батька. Цьогоріч святкуватимемо 70-річчя з дня народження Грицька Чубая, Олега Лишеги, Володимира Івасюка та 80-річчя Ігоря Калинця, які були на боці української незалежності й самостійності. У рамках форуму презентуватиму "П'ятикнижжя" Чубая шрифтом Брайля. Українських поетів ще не видавали для людей із вадами зору.

На цьогорічному форумі очікують 75 іноземних авторів із 30 країн.

— Найнесподіванішим гостем став колишній бранець Кремля Олег Сенцов. Про свою присутність повідомив за кілька днів до старту, — каже проектна менеджерка 21-річна Софія Челяк у Палаці мистецтв на відкритті фестивалю.

Першого дня половина наметів ярмарку на подвір'ї перед Палацом ще складені. Книжки запаковані в картонних коробках. Кілька десятків відві­дувачів ходять рядами першого та другого поверхів. Зупиняються лише біля найбільших стендів видавництв "Фоліо", "А-ба-ба-га-ла-ма-га", "Клуб сімейного дозвілля", "Видавництво старого Лева".

У книгарні "Книголав" у сусідньому будинку біля ярмарку 41-річний польський письменник Лукаш Орбітовський презентує збірку фантастичних оповідань "Голова змія". Сидить у колі слухачів. Одягнений у спортивні штани та футболку із графіті. На обох руках має татуювання.

— У книжці йдеться про того змія, який обплітає землю, — про духовність, яку перемагає матеріальність, — каже Орбітовський. Книжку продає по 180 грн. Напередодні відбулася його неформальна презентація у паб-ресторані "Правда".

— Три чи чотири гальби пива випив. Але класний чувак, — зауважує ветеран 93-ї бригади 30-річний Владислав Стафійчук із Вінниччини. Має чорне волосся, зібране у хвіст. Виходить із воріт подвір'я Палацу мистецтв і спішить на відкриття Ветеранського намету на проспекті Свободи.

— Ми з учасниками війни вперше беремо участь. За рік підготували 17 книжок. Спеціально до "Бук Форуму" — сім новинок, — розповідає дорогою Стафійчук. — Якщо "Книжковий Арсенал" у Києві сприймали більше як популяризацію ветеранської літератури, то у Львові також надіємося на хороші продажі. Маємо великий стенд на першому поверсі. Нам довго не могли знайти варіант розміщення, прострочили всі терміни. Казали, спершу 30 тисяч гривень за оренду, а коли врешті знайшли, то запросили 15 лише.

Зараз ви читаєте новину «На форум приїхали видавці з 30 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути