пʼятниця, 21 вересня 2018 07:15

На Форум видавців привезли 250 тонн книжок

Автор: Уніан
  Французький прозаїк Фредерік Беґбедер фотографується з прихильницею на презентації своєї книжки ”Життя без краю” в перший день 25-го Форуму видавців у Львові
Французький прозаїк Фредерік Беґбедер фотографується з прихильницею на презентації своєї книжки ”Життя без краю” в перший день 25-го Форуму видавців у Львові

— Ми за 25 років створили головний культурний фестиваль країни, — каже президент Форуму видавців Олександра Коваль, 60 років, на відкритті заходу у львівському Палаці Потоцьких.

Цьогоріч 260 видавництв привезли на захід 250 т книжок.

— Книжка може врятувати і людину, і навіть державу, — продовжує Коваль. — Якщо кожен українець прочитає за рік хоча би п'ять, то стане краще розуміти процеси, які відбуваються довкола. І робитиме правильні висновки.

Живемо в час брехливих новин. Є люди, які хочуть нашу свободу купити. А є ті, що готові заплатити за свою свободу високу ціну. Треба розуміти — свобода завжди щось коштує.

На вході до Палацу відвідувачі можуть узяти наліпки з цифрою 129 — кількість днів голодування режисера Олега Сенцова в російській в'язниці. Щодня цифра змінюватиметься.

Видавці розкладають книжки в наметах на подвір'ї та в павільйонах на трьох поверхах. Рядами ходять кілька десятків відвідувачів.

У конференц-залі книгу "Червоний голод: Сталінська війна проти України" презентує польсько-американська дослідниця 54-річна Енн Епплбом.

— Крім економічної й політичної складової Голоду 1933-го, авторка описує переживання людей, — каже читачка перед тим, як поставити питання із залу. Не називається.

Тут пізніше відбувається презентація французького письменника Фредеріка Беґ­бедера, 53 роки. За день до того новий роман "Життя без краю" представляв у Києві.

— Щоразу я приступаю до написання книжки з думкою, що це буде нове та цікаве. Але щоразу пишу одну й ту ж історію, — каже Беґбедер французькою. — 300 років тому тривалість людського життя не перевищувала 30 років, а зараз ми доживаємо до 80. Приблизно за 100 років станемо безсмертними, — каже.

25-й Форум видавців триватиме від 19 до 23 вересня. Усього на ньому анонсують понад 900 подій.

Зараз ви читаєте новину «На Форум видавців привезли 250 тонн книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути