четвер, 15 травня 2008 19:15

На "Євробаченні" виступлять 75-річний хорват та ірландський індик
8

20 травня у столиці Сербії Белграді розпочнеться 52-й пісенний конкурс "Євробачення".

Він стане наймасовішим за всю історію — у ньому виступатимуть виконавці з 43 держав. Конкурс складається з двох півфіналів, у яких братимуть участь по 19 країн. До фіналу вже потрапили країни-засновники "Євробачення" — Велика Британія, Іспанія, Німеччина і Франція, а також Сербія як переможець 2007 року.


Українська учасниця Ані Лорак, 29 років, виступатиме в другому півфіналі, 22 травня, під номером 4. Переможця "Євробачення-2008" оберуть під час фіналу 24 травня.

Українській учасниці західні ЗМІ прогнозують місце у першій п"ятірці переможців. А британська радіостанція "Кепітал Радіо" визнала пісню "Шейді Лейді", яку для Ані Лорак написав Філіп Кіркоров найкращою на цьогорічному "Євробаченні".


Найстарішим учасником стане 75-річний Ладіслав Деметерфі (праворуч) з Хорватії. Він соліст гурту "Kraljevi Ulice" ("Королі вулиці"). Із 1987-го регулярно виступає на центральній площі хорватської столиці Загреба. Співає у стилі ретро. На "Євробаченні" співатимуть пісню "Romanca" ("Романс").


16-річна албанка Ольта Бока — наймолодша на "Євробаченні-2008". Це її перший пісенний конкурс. Бока привезе композицію албанською мовою "Zemren e lame peng" ("Ми програли серце"). Співачка сподівається перемогти за рахунок сильних вокальних даних.

— Мені нічого втрачати — у своїй країні я вже й так національна зірка, — міркує дівчина.


Найбільш оригінальний учасник цьогорічного конкурсу — ірландський ляльковий індик Дастін. У національному відборі він переміг п"ятьох конкурентів. Дастін став популярним наприкінці 1990-х, коли почав вести дитячу телепрограму "Ден". Індик уже встиг випустити три диски. На "Євробаченні" він виконає композицію "Irlande Douze Points" ("12 балів"). Обіцяє співати з екзотичним дублінським акцентом.

— У Сербії я хочу повеселитися, — заявляє ляльковий індик.

Португалію на конкурсі представить 24-річна Ваня Фернандес. Її вибрали з-поміж 10 претендентів. На батьківщині співачка стала популярною після перемоги на шоу "Операція тріумф". Родзинкою свого виступу Ваня вважає пишні форми, яких зовсім не соромиться. На конкурсі виконає пісню "Senhorado Mar" ("Володарка моря"), яку написала минулорічна представниця Португалії на "Євробаченні" Сабріна.


Рок-група "Mor ve Otesi" ("Вельвет") представлятиме Туреччину. Гурт, що існує з 1995-го, обрало для конкурсу турецьке телебачення. Музиканти подали на розсуд глядачів три пісні. Вибрали композицію "Делі" ("Шалений").

— Вона про сильні особисті почуття, — розповів "ГПУ" 31-річний соліст гурту Харун Текін. — Але ми їдемо на "Євробачення" не по перемогу, нам просто цікаво там виступити.

Кілька західних видань пророкують перемогу 26-річному росіянинові Дімі Білану. Він, мовляв, "молодий і пластичний, має чудові вокальні дані й не боїться співати наживо". Позаторік артист став срібним призером конкурсу. Після перемоги на цьогорічному російському відборі Білан розплакався, а потім пообіцяв "вигризти перемогу зубами".


Країною-дебютантом стане Азербайджан, що представлятиме дует 21-річного Ельнура Гусейнова та 28-річного Саміра Джавадзаде. Вони заспівають композицію "Day After Day" ("День за днем"). Під час виступу перетворяться на крилатого ангела та червоноокого диявола. Кліп на цю пісню знімали в Києві, екранізував її український режисер Семен Горов. Українська співачка Руслана прогнозує, що Азербайджан стане фаворитом цьогорічного "Євробачення". Та виступ дуету нещодавно опинився під загрозою зриву — під час європейського промотуру обидва співаки захворіли на ангіну.

Зараз ви читаєте новину «На "Євробаченні" виступлять 75-річний хорват та ірландський індик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути