пʼятниця, 05 травня 2017 06:00

На Донбасі голосують за вхід до складу Росії

На Донбасі голосують за вхід до складу Росії
Фото: Facebook

Прорвало дамбу Київської ГЕС. Потоп спричинив екологічну катастрофу. Донецька і Луганська області об'єдналися. Новоутвореною державою керує парламент — "Рада Олігархів".

Голосують за вхід до складу Росії. У Москві править імператор Олександр Олександрович Крутов.

Таке недалеке майбутнє України зобразив у фантастичному бойовику "Нічия земля" письменник із Дніпра Ян Валетов, 53 роки. Написав книжку 2005-го. Називає свій твір романом-попередженням.

— На батьківщині мене надрукували вперше. Багато українських і російських видавництв "Нічию землю" відштовхнули. Казали, що "Східна республіка" на Донбасі — це фантазії. Не вірили в монархічні закидони хазяїна Кремля. Не хотіли ображати сусіда. Росіяни вбачали в Крутові натяк на Путіна, а війну з Грузією вважали неможливою. У книжці я її пророкую за три роки до російської окупації Південної Осетії, — розповідає Ян Валетов.

У романі дев'ять західних областей України утворили конфедерацію на чолі з гетьманом Стецьківим. Центральна частина країни заражена радіацією. Стала зоною спільного впливу Європи та Росії, або ж Нічиєю землею. Звідти евакуювали людей, закрили кордони. Пізніше в зону почали завозити в'язнів з сусідніх країн.

Головний герой — колишній радянський розвідник ­Михайло. На замовлення терористів дістає берилій — речовину, яку використовують для виготовлення ядерної зброї. За це має отримати гуманітарну допомогу для жителів Нічиєї землі.

— У творі описую "розпил" можновладцями ласих шматочків української економіки. Читачеві варто згадати, як олігархи побудували величезні імперії навколо газу, енергетики. Їх частково підтримувала і фінансувала Москва. Я це знаю, бо деякий час працював в енергетиці, коли займався бізнесом. У "Нічиїй землі" багато деталей, які будуть зрозумілі тільки обізнаним із політичною грою за лаштунками. Їх можна сприймати як вигадку автора — це право читача. Епіграф твору: "Моїй країні, якій я бажаю іншої долі", — говорить письменник.

Роман у двох книгах "Нічия земля" вийшов у харківському видавництві "Фоліо". У книгарнях коштує 354 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі голосують за вхід до складу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути