вівторок, 08 червня 2010 03:15

Мієко Хараду змусили поголити брови

Японська актриса Мієко Харада, 51 рік, представила в Києві три фільми режисера Акіри Куросави. Присвятила покази його 100-річчю. У кінотеатрі "Баттерфляй-Ультрамарин" Мієко сідає за стіл, накритий білою скатертиною. На II Київський кінофестиваль вона приїхала з перекладачкою, бо погано розуміє англійську.

— За кордоном Акіро Куросаву поважають і визнають більше, ніж в Японії, — каже вона. — Святкувати його ювілей на державному рівні в нас не збираються. Стрічки Куросави майже не показують по телебаченню. Ми зустрілися з ним, коли я мала 25 років. Я взяла участь у пробах на його фільм "Ран" — це "Король Лір" на японський лад. У мене тоді не залагоджувалася кар"єра, навіть думала покинути кіно. Куросава обрав мене з-поміж кількох десятків артисток. Запропонував вибрати в його стрічці роль самій. Для зйомок мене змусили поголити брови. Довелося погодитися.

Мієко сміється, долонями прикриває брови. Каже, це не так уже й страшно.

— Один фільм Куросава готував 10 років. Із року в рік промальовував кадр за кадром. Кошти на стрічку збирали п"ять років. В Японії влада майже не фінансує кіно, може виділити хіба невеличку суму. Акіро Куросава працював за принципом — ніколи не здаватися. Мене він навчив прагнути неможливого. Із ним було легко: він розумів, що в жодного актора не виходить грати з першого разу ідеально.

У першому ряду сидить голлівудський артист Каспер Ван Діен. Питає, як працюють японські актори. Сієко зіграла в кіно 70 ролей, працює в театрі.

— У нас немає школи акторської майстерності, — відповідає. — Не обов"язково бути професійним актором, щоб зніматися. Усі, хто бажають грати, шукають собі агентів. Ці агенти вирішують усе.

Зараз ви читаєте новину «Мієко Хараду змусили поголити брови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути