пʼятниця, 16 квітня 2010 00:29

"Люблю малювати очі, вони не брешуть"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  П’ять фільмів, у яких знімалася французька актриса Жульєтт Бінош, показуватимуть у столичному кінотеатрі ”Київ” з 16 по 21 квітня
П’ять фільмів, у яких знімалася французька актриса Жульєтт Бінош, показуватимуть у столичному кінотеатрі ”Київ” з 16 по 21 квітня

Французька акторка 46-річна Жульєтт Бінош приїхала до Києва на фестиваль "Французька весна". Привезла п"ять найкращих кінокартин, у яких знімалася, і виставку власних живописних полотен. Полотна презентувала в столичній галереї "Цех". У заповіднику "Софія Київська" представила альбом "Портрети. In-eyes". До нього ввійшли 68 портретів і 34 поезії. Їх актриса присвятила режисерам, які фільмували її в різний час.

При вході до будинку митрополита в "Софії Київській" Жульєтт роздає автографи. Працівники книгарні "Бабуїн" торгують її книжкою по 375 грн. Подарунковий варіант, у картонній коробці — 1700 грн.

— Продали 10 примірників по 375 гривень, — кажуть. — Дорогих книжок не купують.

Жульєтт використовує акрилові фарби, бо швидко висихають. Малює з 9 років.

— Якось мама подарувала мені книги — "100 шедеврів живопису". Вони були такими великими й гарними, що я сіла й почала копіювати. У школі я вчилася не дуже добре. Підручники цікавили менше, ніж малярство. Найбільше люблю малювати очі, вони не брешуть. Можу залишити портрет незавершеним, але очі випишу добре.

За 25 років Жульєтт знялася у 26 режисерів. Одним із найулюбленіших називає австрійця Міхаеля Ганеке. Він зняв її у двох стрічках — "Код невідомий" і "Приховане".

— Обидві ролі мені дуже пам"ятні. Цей режисер бачить все, що відбувається всередині актора. Під час роботи мене ні на мить не полишало напруження.

П"ять стрічок для показу актриса відібрала сама, вони про кохання. Фільмів Ганеке серед них немає. Завершать ретроспективу "Коханці з нового мосту". Це картина режисера Лео Каракса про пристрасть між факіром Алексом і безпритульною красунею Мішель. Фільми транслюватимуть у столичному кінотератрі "Київ" із 16 по 21 квітня. Покажуть і документальну роботу "Віч-на-віч із Жульєтт Бінош", яку зняла її сестра Маріон Сталанс.

У дитинстві Жульєтт зачитувалась Бальзаком і російськими класиками. Пізніше захопилася французькою художницею українського походження Марією Башкирцевою.

Усі п"ять стрічок — про кохання

— Я була вражена її щоденником. Башкирцева стала для мене взірцем людини, яка досягла успіху в усьому. Я не знала, що вона українка.

Матьє Арден, директор Французького культурного центру, говорить, що українською книжку Жульєтт Бінош не перекладатимуть.

— Її вірші треба читати в оригіналі. У перекладі вони багато втрачають. Коли ми їхали з аеропорту в місто, Жульєтт ставила багато запитань. Цікавилась, якою мовою розмовляють більше — українською чи російською. Коли проїжджали Харківський масив — дивувалася, що в столиці є такі обшарпані будинки. Але й у нас у Парижі трапляються такі райони.

Актриса має двох дітей, але заміж не виходила

Жульєтт Бінош говорить про найбільше розчарування — участь у місії допомоги сиротам азійської країни Камбоджа.

— У складі однієї організації я поїхала до Азії — допомагати сиротам. У мене тоді тільки-но народився син Рафаель, це був 1993 рік. Один із керівників тієї організації виявився педофілом. Я була внутрішньо знищена. Зрозуміла, що актори не повинні займатися тим, що їх не стосується. Проте стала хрещеною матір"ю п"ятьом камбоджійським дітям. Часом спілкуюся з ними телефоном.

Жульєтт має двох дітей. Від кого син 17-річний Рафаель — не каже. Від актора Бенуа Мажімеля на родила доньку Ханну, 7 років. Заміж не виходила.

— Мені двічі пропонували руку й серце, коли стосунки йшли на спад. Думаю, це треба робити на початку. Коли запросили до шлюбу втретє, вже не мала ні бажання, ні часу. Красу зберегла завдяки тому, що багато кохала.

Оберегів Жульєтт не має, талісманів не носить.

— Нещодавно коханий подарував мені сапфірову прикрасу. Я її привезла із собою, але забула у косметичці в готелі.

Зараз ви читаєте новину «"Люблю малювати очі, вони не брешуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути