Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2007 16:45

Любко Дереш писав роман із психіатром

Роман "Трохи пітьми" 22-річного львівського письменника Любка Дереша виходить у квітні у харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля". Коштує він 15,50 грн.

Це вже четверта книга Дереша. Перший роман "Культ" письменник написав у 15 років. Його відразу переклали в Німеччині, Сербії та Італії. А в Польщі книги Дереша перевидавали по кілька разів.

— "Трохи пітьми" — твір за формою і змістом зовсім відмінний від того, що я писав раніше, — розповів "ГПУ" письменник. — Один мій знайомий, практикуючий психіатр, провів для мене психодраму. Ми брали кілька каменів, призначали їм ролі різних персонажів, пересували їх, вигадуючи різні життєві обставини. Записали це на аудіокасету. А я потім це переніс на папір. У моєму романі шестеро людей вважають себе самогубцями. Вони збираються на Шипоті і говорять про це.

Шипіт — водоспад у Карпатах. Щороку влітку біля нього збираються неформали. Колись Любко Дереш для столичної преси писав репортажі з цього місця. В одному він розповідає, як голодні панки з"їли пса породи мастіфо-неаполітано.

— Книга стане підсумком моїх репортажів із Шипоту, — додає письменник.

Зараз ви читаєте новину «Любко Дереш писав роман із психіатром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути