Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2016 00:40

Кустуріца зняв найгірший фільм Венеціанського кінофестивалю

Автор: ФОТО З САЙТА www.wordpress.com
  Кадр із фільму-переможця 73-го Венеційського кінофестивалю ”Жінка, яка пішла”. Головну роль у цій філіппінській стрічці зіграла 60-річна Чаро Сантос-Консіо. Вона втілила жінку, яка відсиділа 30 років у тюрмі
Кадр із фільму-переможця 73-го Венеційського кінофестивалю ”Жінка, яка пішла”. Головну роль у цій філіппінській стрічці зіграла 60-річна Чаро Сантос-Консіо. Вона втілила жінку, яка відсиділа 30 років у тюрмі

3 год. 46 хв. триває стрічка "Жінка, яка пішла" філіппінського режисера 57-річного Лава Діаса. У центрі сюжету колишня ув'язнена, яка провела за ґратами 30 років. У тюрму потрапила за сфабрикованим звинуваченням. Там вчила злочинців читати, англійської мови та природничих наук.

На 73-му Венеційському кінофестивалі ця картина одержала головну нагороду — "Золотого лева". Фестиваль тривав із 31 серпня по 10 вересня.

— На роботу мене надихнуло оповідання Льва Толстого "Бог правду бачить, та не скоро скаже". Я давно його читав, зараз навіть не пам'ятаю сюжету, імен головних героїв. Та я зрозумів, що нічого не знаю про життя, — каже на церемонії нагородження Лав Діас.

Другу за престижністю нагороду — "Срібного лева" вперше за історію фестивалю вручили двом режисерам. Мексиканця Амату Ескаланте відзначили за драму "Дика місцевість", а росіянина Андрія Кончаловського — за картину "Рай".

— Під час Другої світової у Франції російську іммігрантку Ольгу арештовують за переховування двох єврейських дітей. Її забирають у поліцію, потім передають гестапо, — розповідає про сюжет фільму "Рай" критик Андрій Алферов, 39 років. — Жінка опиняється в конц­таборі. Там зустрічає полковника СС Хельмута. Між ними колись в Італії був роман. Намагається підробити документи і звільнити Ольгу. Вона відмовляється і вирішує йти в газову камеру. Бо якщо втече, то на смерть відправлять іншу жінку. Після показу зал довго аплодував.

Головну роль у картині зіграла дружина Кончаловського Юлія Висоцька, 43 роки.

На прес-конференції 79-річний режисер заявив, що не збирався робити фільм про Голокост.

— Моє головне завдання — розкрити страшний самообман, що штовхає багатьох чинити зло. При цьому вони дурять самих себе, бо впевнені у доброті своїх намірів, — казав Кончаловський.

Загалом в основній конкурсній програмі взяли участь 20 стрічок.

Найкращою актрисою стала американка Емма Стоун, 27 років, за роль у мюзиклі "Ла Ла Ленд". Найкращим актором — аргентинець Оскар Мартінес, 66 років. У фільмі "Знаменитий городянин" він зіграв письменника, який отримує Нобелівську премію.

Найгіршим фільмом конкурсної програми Андрій Алферов називає картину "Чумацьким шляхом" серба Еміра Кустуріци, 61 рік. Режисер знявся в головній ролі із зіркою італійського кіно Монікою Беллучі.

— Вийшла майже індійська мелодрама з піснями і танцями, — продовжує критик. — Через підтримку політики Володимира Путіна Каннський фестиваль цього року відшив Кустуріцу, а Венеція взяла. Ось і мають таке сумнівне видовище.

На фестиваль представляти фільм "Джекі" приїхала американська актриса 35-річна Наталі Портман. Голлівудська зірка вдруге вагітна. У цій стрічці вона зіграла першу леді США Жаклін Кеннеді.

7 називають улюбленим числом Венеційського кінофестивалю. Має стільки основних програм, нагород. Мінімальна кількість членів журі основного конкурсу — також сім ­чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Кустуріца зняв найгірший фільм Венеціанського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути