Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2006 16:32

"Кричала, що одужала на моєму концерті"

  Оренда палацу ”Україна” на один концерт обходиться Івану Поповичу в 100 тисяч гривень
Оренда палацу ”Україна” на один концерт обходиться Івану Поповичу в 100 тисяч гривень

"Артист має шикарно одягатися", — розказує "ГПУ" 57-річний Іван Попович після концерту на відкритті ресторану "Зимовий сад" у місті Збаражі на Тернопільщині. Він у білому костюмі, оздобленому бісером і блискітками.

— А підбір коштовностей для мене — ціла філософія. Бачите перстень? — показує справжній діамант на правій руці. — Під час помаранчевої революції я загубив каблучку. На гастролях в Аргентині зі знайомим українцем Петром вибрали в ювелірному магазині перстень із діамантом. Петро сказав: "Таке шкло маю дома". А наступного дня подарував мені перстень із діамантом у два карати.

Маєте багато друзів?

— Ага. Але й ворогів теж. Вони на мене порчу насилають. Тому часто їжджу в одне село, де мені знімають вроки. Люблю спілкуватися з простими людьми. Якось після виступу пропонував народному артистові піти на Хрещатик. Той відмахнувся: "Ты что? Меня же люди узнают!" А коли мене пізнають, чемно відповідаю: "Шукаєте Поповича? Я тут".

Дружина ревнує до фанатів?

— Із першою, Оксаною, розійшлися. Вона — корінна львів"янка. Коли переїжджав до Києва, вперлася: "Що я в столиці забула?" Лишив їй квартиру, погрузив у легковушку ящики з нотами і перебрався до столиці. Там уже мав квартиру на Оболоні. Друга дружина, Марічка, дійсно ревнива. Я багато розмовляю по телефону із журналістами, співаками, продюсерами. Бо не маю менеджера. З усіма прощаюся фразою: "Цілую. До зустрічі". Ну, манера спілкування така, — розводить руками. — Марічка спочатку ревнувала, сердилася. Мовляв, чого це він усіх цілує. Та з часом звикла.

Дівчата до слави йдуть через диван. Це недобре

Маєте фанатів?

— Після сольного виступу в палаці "Україна" до моєї гримерки рвалася жінка. Кричала, що одужала на моєму концерті. Я не спитав, від чого вона вилікувалася. Потім цілу ніч про те шкодував.

Ваша донька Соломія теж співає?

— Раджу їй здобути освіту, а вже потім займатися музикою. Для дівчини це дуже важко. Зараз майже все вирішують гроші. 30-секундна реклама на київському каналі коштує більше 20 тисяч гривень. Оренда палацу "Україна" на один концерт — понад 100 тисяч гривень. Співак Володимир Гришко каже, що дівчата до головних ролей і слави йдуть переважно через диван. Це недобре. Колись я був головою приймальної комісії столичного коледжу. Директор шептав мені на вухо про дзвінки з Верховної Ради та Кабміну. Я сварився, адже не позвоночники приймаємо, а таланти, — обурюється.

— Якось моя мама навіть не знала, що я вступив до Львівської консерваторії, — додає, просльозившись. — Я нескоро написав їй листа. Мама читала його на вулиці. Сусідка, що проходила повз хату, почула про консерваторію і зауважила: "Нарешті в тебе консервів буде повно".

Батьки Поповича давно померли.

— Коли упокоївся тато, дощ ішов цілий місяць, — пригадує.

— Люди почали говорити, як малий Попович із Києва не приїде, все погниє. Я приїхав. І дощ ущух.

У Києві надовго затримуєтеся?

— Артист — як циган: де його ніч застане, там і заночує. З Марічкою завжди буваю на Новий рік, Різдво, Водохреща та Великдень. А до інших дат байдужий. Минулого року забув про власний день народження. Відпочивав у Карпатах. Хтось дзвонить на мобільний, вітає зі святом. А я спочатку не второпав, день народження Леніна, чи шо?

1949, 22 квітня — народився в селі Осой на Закарпатті
1974 — вчиться у Львівській консерваторії
1976 — із львівським музикантом Віктором Морозовим заснував ВІА "Ровесник"
1979 — в Ужгороді створив ВІА "Закарпаття"
середина 80-х — соліст київського Театру естради, Державного духового оркестру
1999 — орден "За заслуги" ІІІ ступеня
2005, грудень — художній керівник Державної театрально-педагогічної агенції при Мінкульті
2006 — кандидат у народні депутати України від партії "Відродження", народний артист України

Зараз ви читаєте новину «"Кричала, що одужала на моєму концерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути