вівторок, 23 травня 2017 06:35

Красуня намагається закохати спортсмена в себе, щоб потім відмовити

Автор: edebiyathaberleri.com
  Вийшов роман автора бестселлера "Пташка співуча" турецького письменника Решада Н. Ґюнтекіна "Женоненависник"
Вийшов роман автора бестселлера "Пташка співуча" турецького письменника Решада Н. Ґюнтекіна "Женоненависник"

— Мені 30 років, і я незаміжня. Днями колишній хлопець написав повідомлення: "Якщо в тебе термін придатності закінчується, а товар ще не проданий, то, можливо, проблеми не з маркетингом чи логістикою. Біда з товаром". Ось тепер маю що йому подарувати на день народження, — каже оператор кол-центру Людмила Бойко. На "Книжковому Арсеналі" придбала книжку турецького письменника Решада Нурі Ґюнтекіна "Женоненависник".

Найвідоміший твір цього автора — декілька разів екранізований роман "Пташка співоча".

Дія "Женоненависника" розгортається в Туреччині на початку ХХ ст. Головна героїня Сара — стамбульська красуня. Щоб батько-військовий не забрав її на рік до себе в провінцію, умовляє лікаря сказати, що хвора й не витримає довгої мандрівки. Аби поправити здоров'я, їде в передмістя до подруги на весілля. Там розважається й намагається спокусити всіх чоловіків. Зокрема нареченого сестри й сільського старшину. Єдиний, хто не звертає на неї уваги — спортсмен Гомункулус. Його прозвали "Женоненависником", бо уникав спілкуватися з протилежною статтю. При нагоді насміхався з лякливих дівчат, вдаючи, що тоне. Сара намагається закохати його в себе, щоб потім відмовити.

— Багато пояснювати читачеві про турецьку культуру не довелося, — каже перекладач Олександр Кучма, 41 рік. — Та в історії був один фокус із цифрами. На весільному бенкеті хлопці й дівчата мають розбитися на пари. Щоб не було претензій від старших, розігрують лотерею. Хлопці пишуть цифру, а дівчата вгадують. У кого збіглися, ті й мали сидіти разом. Гомункулус написав цифру 7, а Сара обрала 8. Тоді він перевернув папірець і вийшло 8. Це вже особливості арабської графіки.

Зараз ви читаєте новину «Красуня намагається закохати спортсмена в себе, щоб потім відмовити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути