Ексклюзиви
неділя, 02 липня 2006 18:03

Коваль знімає новий мультик

У Будинку кіно показали шість українських фільмів, що в різні роки перемагали на міжнародних конкурсах.

— За 15 років призи отримали 30–40 наших фільмів, за останні п"ять — зо 20, — підрахував Алік Шпилюк, 48 років, з журналу "KINO-КОЛО". — Для показу ми вибрали найяскравіші.

11-хвилинна стрічка Ігоря Миленка, 45 років, "Похмурий ранок" 1992-го отримала гран-прі у Братиславі. Миленко зараз більше відомий як композитор, що пише музику для кіно. У червні в Києві показали коротрометражку "Ім"я" з Богданом Ступкою у головній ролі, для якої він працював як композитор.

Лауреат Канн нарешті захистив диплом

"Русалонька" Володимира Тихого, 36 років, 1997-го отримала гран-прі на фестивалі "Альтернатива" в Румунії. У фільмі Руслана Писанка зіграла  дівчину, до якої залицяється парубок. Тарас Томенко зі стрічкою "Тир" 2001-го виборов приз за найкращу короткометражку на Берлінале. Зараз він — у Польщі, стажується у режисера Кшиштофа Зануссі.

16-хвилинну "TELEГУ" Андрія Гунішева, Дмитра Тяжлова і Сергія Шахворостова 2003-го відзначили в німецькому Обергаузені. У фільмі йдеться, зокрема, про страйки шахтарів у Києві.

На показ свого фільму "Подорожні" режисер Ігор Стрембіцький, 33 роки, прийшов із дружиною Наталею Конончук, 26 років, яка написала до стрічки сценарій. Отримавши 2005-го у Каннах "Золоту пальмову гілку", "Подорожні" потім іще побували на 30 міжнародних кінофестивалях. А сам лауреат Канн нарешті недавно захистив диплом у Київському театральному інституті.

Пластиліновий мультфільм "Злидні" Степана Коваля, 41 рік, 12–17 червня на Загребському фестивалі отримав особливу відзнаку журі. Дебютував Коваль стрічкою "Ішов трамвай N9". 2003-го цей мультфільм виборов "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі.

— Зараз чекаю на замовлення і працюю над новим мультиком, — розповів "ГПУ" режисер. — Робоча назва — "Хочеться бути твердим".

Зараз ви читаєте новину «Коваль знімає новий мультик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути