неділя, 03 червня 2007 18:48

Кончаловський і Співаков придивлялися до "арт-карів"

Гоночні "БМВ", розмальовані видатними художниками світу, виставили на Мистецькому салоні у московському Центральному залі "Манеж". Такі авто називають "арт-кар". У 80-х їх показували у Луврі. На вечірку, присвячену "арт-карам", прийшли режисер Єгор Кончаловський із дружиною, актрисою Любов"ю Толкаліною, скрипаль Володимир Співаков та балерина Ілзе Лієпа.

Толкаліна з бокалом шампанського в руках довго роздивляється "БМВ" британця 69-річного Девіда Хокні. На капоті намальований двигун автомобіля. На передніх дверях — силует водія. А на задніх — біла такса, яка начебто вмостилася на задньому сидінні. Тепер Хокні свій автомобіль не розписує. Він створює величезні картини. За два тижні у лондонській академії мистецтв британець покаже 12-метровий пейзаж "Біля води ростуть вищі дерева". На картині зображені околиці Йоркшира — рідного міста художника.

Володимирові Співакову сподобалося авто 57-річної американки Дженні Хольцер. Воно розмальоване фосфорними фарбами, світиться у темноті. А вдень відбиває сонячне світло, бо оббите хромованими латерами.

"БМВ" покійного американця Олександра Калдера розписане червоними, синіми, жовтими та білими смугами. На бампері художник чорним поставив свій підпис. А покійний японець Матадзо Каяма на кузов авто наклеїв клаптики сріблястої, золотистої та алюмінієвої фольги. Її кольори символізують сніг, місяць і цвіт вишні.

Усі ці "БМВ" брали участь у 24-годинних перегонах у французькому місті Ле-Ман і часто перемагали. У "Манежі" їх показують до 4 липня.

Зараз ви читаєте новину «Кончаловський і Співаков придивлялися до "арт-карів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути