понеділок, 07 серпня 2006 16:50

Кіно за повістю фантастів Стругацьких

Російський режисер Олексій Герман, 68 років, на пітерській кіностудії "Ленфільм" зняв фантастичну драму "Важко бути Богом". Сценарій написав із дружиною Світланою за мотивами повісті російських письменників Аркадія та Бориса Стругацьких.

Зйомки тривали шість років. Режисер двічі міняв операторів. Якось спересердя кинув сценарій у камін. А дружина голими руками витягла його з вогню.

Фільм розповідає про схожу на Землю планету, на якій існує держава чотирнадцятого століття під назвою Арканар. У цю країну прилітає розвідник із Землі, який зветься Румата. У кінці стрічки владу в Арканарі захоплює чорний орден монахів. Головний герой помирає, але знищує орден.

Зйомки тривали шість років

Румату зіграв російський актор Леонід Ярмольник, 51 рік. Режисер побачив його по телевізору, коли той вів нічне шоу.

— Міцний, носатий, не артист, — сказав про нього режисер і запросив Ярмольника на головну роль. А коли дізнався, що той зіграв у 80 фільмах, знепритомнів.

Герман ненавидить знімати професійних артистів. Роль барона Пампи дав новгородському акторові Юрію Цурило, бунтівника Арати — свердловському театральному акторові Олександрові Ільїну-старшому.

Знімали кіно в замку Точник, біля містечка Бероун у Центральній Чехії. Прообраз КДБ — кам"яний будинок, що називається Весела Башта — збудували в павільйоні на "Ленкомі". Природу зняли на кордоні з Фінляндією — у російському місті Виборг.

Минулої середи Олексій Герман змонтував останні кадри. В українських кінотеатрах фільм покажуть цієї осені.

Зараз ви читаєте новину «Кіно за повістю фантастів Стругацьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути