пʼятниця, 17 червня 2011 07:00

Капранови написали роман про секретарку

43-річні письменники брати Дмитро та Віталій Капранови написали роман про українську еліту "Щоденник моєї секретарки". Книжку надрукують влітку в їхньому видавництві "Зелений пес".

У романі йдеться про події 2004 року. Головним персонажем є київський бізнесмен Сергій Карпенко. Він знаходить щоденник своєї секретарки. Той наштовхує його на думку, що не все у світі вирішують гроші.

— Героїв вигадали, щоб нікому не образити честь та гідність, — каже Дмитро Капранов. — Таких Сергіїв Карпенків на кожному кроці. Він розривається між коханням та звичкою, між совістю та грошима. Утім, як і більшість у наш час. Чи зміниться він на краще, питання відкрите.

На написання роману письменників надихнула їхня секретарка.

— Працювала у нас років п'ять тому, — говорить Дмитро. — Зазвичай на цю посаду беремо молодих студенток, які суміщають роботу в нашому офісі та навчання в університеті. Одна з них, дитя з райцентру, вела записи всього, що бачила і з ким говорила, у робочому журналі. Записів цих не приховувала. Коли наткнулися на таке: "Віталій Віталійович сьогодні пригостив мене яблуком. Я не взяла. Вважаю, що наші стосунки не дійшли такого ступеня, коли можна взяти у нього яблуко", — були вражені. Подумали написати книжку, де сучасний світ показали б очима чистої нормальної людини. Багато спілкувалися з жінками цієї професії. І в нас не одна секретарка була, в інші компанії ходили. Одна, наприклад, таке заявила: "Мені подобається, коли бос сердиться. Він тоді такий сексуальний".

Презентуватимуть книжку восени на Львівському форумі видавців.

— Українська еліта ділиться на дві групи, — продовжує Капранов. — Є ті, хто вирішують, як Україна житиме завтра, й заробляють мільйони. Гроші робляться у тихих кабінетах, а не під софітами. І є їхні доньки, дружини та коханки, які виблискують коштовностями на вечірках і ведуть ток-шоу. Ми вирішили написати роман, який проллє світло на приховану частину цього життя.

Автори зазначають, що всі події — реальні.

— Нам довелося поспілкуватися навіть з ув'язненими. Якось побачили у кабінеті тогочасного заступника голови Верховної Ради модель вітрильника, який йому подарували українські зеки. Виконаний ідеально, всі деталі досконалі. У маленьке віконце навіть видно каюту, де стоїть ліжко з ковдрою і подушкою. А от замість гармат ми знайшли там фігурки чоловічих статевих органів.

Зараз ви читаєте новину «Капранови написали роман про секретарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути