вівторок, 09 червня 2009 19:00

Ілля Чичкан не хоче ділити славу з японським дизайнером

Автор: фото з сайту www.pravda.com.ua
  Бізнесмен Віктор Пінчук (у центрі) із дружиною Оленою Франчук  та художником Іллею Чичканом під час відкриття Українського павільйону на фестивалі сучасного мистецтва бієнале у Венеції
Бізнесмен Віктор Пінчук (у центрі) із дружиною Оленою Франчук та художником Іллею Чичканом під час відкриття Українського павільйону на фестивалі сучасного мистецтва бієнале у Венеції

Наприкінці минулого тижня у Венеції відкрився 53-й фестиваль сучасного мистецтва бієнале. Український павільйон удруге організував "ПінчукАртЦентр" Віктора Пінчука та Міністерство культури. У павільйоні представили спільний проект київського художника Іллі Чичкана та японського дизайнера одягу Міхари Ясухіро "Степи мрійників".

Експозиція розташована на Великому каналі Венеції в замку XVI ст. Палаццо Пападополі. Куратор Українського павільйону — боксер 33-річний Володимир Кличко. Його 4-метровий портрет висить на стіні палацу біля входу. Кличко одягнений у золотий шовковий боксерський халат, у руках тримає золоті ролики.

Замість Кличка-молодшого гостей зустрічав його брат 38-річний Віталій. Володимир не зміг приїхати, бо готується до бою із узбеком Русланом Чагаєвим.

— Клички далекі від мистецтва. Але ніхто краще за них не зможе представити Україну, — каже 41-річний Ілля Чичкан.

Сюжет проекту "Степи мрійників" — вигаданий.

— Ми хотіли показати подорож власника замку Ніколо Пападополі маршрутом Марко Поло: з Венеції до берегів Японського моря — через Україну, Монголію та Китай, — пояснює Чичкан.

Козак від самурая відрізняється лише розміром

На першому поверсі замку мармурова підлога засипана білим, як сніг, піском із острова Мурано. П"ять залів на другому поверсі стоять в абсолютній темряві. Їхні стіни оснащено сенсорами, які вловлюють рух людини і вмикають лампи, коли заходять відвідувачі. Одночасно вмикається щебетання птахів під шум листя, з"являється дим. Кімнатами час від часу проїжджає дівчина в прозорій сукні на золотих роликах від Кличка.

Чичкан сидить у піску. Розказує, що йому не подобається ділити славу з японським дизайнером, який раніше розробляв стиль кросівок для спортивної фірми "Найк".

— До чого тут Японія? Чому не Внутрішня Монголія? — обурюється він. — Не думаю, що нам була потрібна допомога. Козак від самурая відрізняється лише розміром.

Український павільйон відвідали американська супермодель Наомі Кемпбелл, британський співак Джордж Майкл, російський мільярдер Роман Абрамович.

Бієнале триватиме до 22 листопада. На виставці у Венеції покажуть твори митців із 77 країн. Проведуть фестивалі кіно, театру, сучасної музики й танців.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Чичкан не хоче ділити славу з японським дизайнером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути