понеділок, 16 лютого 2009 17:08

Ігор Завадський пише музику вві сні

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Акордеоніст Ігор Завадський за останні 17 років дав 1200 концертів
Акордеоніст Ігор Завадський за останні 17 років дав 1200 концертів

— Тут мій улюблений зал, — каже 43-річний акордеоніст Ігор Завадський перед концертом у столичному Будинку актора. Це його 63-й концерт у цьому приміщенні. — Стільці такі, наче гості зайшли до тебе додому попити чай, а ти їх музикою у власному виконанні пригостив. За останні 17 років мав 1200 концертів. А сьогодні виконаю власну композицію "Ельф Даніель".

У холі худорлява жінка продає останній диск акордеоніста за 50 грн. Каже, що має в підсобці всі диски. Якщо хтось захоче якийсь зі старих, вона збігає принесе.

Ігор Завадський розглядає себе в дзеркало, поправляє зачіску, осмикує сорочку. Розповідає, що на створення твору надихнула поїздка до Ісландії.

— Пив чай у кафе, спостерігав за людьми, переодягненими в костюми ельфів і гномів. Вони так натхненно розважали дітлахів, що я ледве не повірив у їхню реальність. Останні сім років уночі в голову приходять музичні образи. Беру олівець і записую ноти.

Три відвідувачки просять пропустити їх до залу без квитка.

— Минулого місяця не потрапили на Завадського, бо не було білетів. Пустіть хоч зараз, — просить бібліотекар Олена, 33 роки. — Ми заплатимо по 50 гривень і постоїмо в проході.

Жінок пропускають, вони довго дякують і створюють штовханину в дверях. З-за дверей визирає Завадський, швидко ховається. Замість нього з"являється крупна висока жінка.

Три жінки несуть на сцену троянди

— Товарищи, проходите в зал, — каже російською.

У залі половина місць вільна, глядачі — переважно люди 45–60 років.

— Я фанатка акордеоністів, — каже вчителька зарубіжної літератури Ольга, 35 років. — У мене чоловік грає на цьому інструменті. Не професійно, він любитель. Сьогодні чинить труби вдома, то не зміг прийти. А я Завадського слухаю вже втретє.

Музикант виконує вальси Шопена та власний твір "Ельф Даніель". Три жінки несуть на сцену троянди. Артист дякує та цілує їх у щоку. Після концерту обмахується носовою хустинкою. Розповідає, що 12 років поспіль 20 січня, у свій день народження, проводить концерти. Цьогоріч виступав у Палаці дітей та юнацтва.

— Я завжди граю як для дітлахів. Дитину на місці втримати неможливо, якщо їй щось не подобається.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Завадський пише музику вві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути