вівторок, 18 вересня 2012 06:00

"Найгірше, коли президент приїжджає"

Як живуть і працюють львів'яни на вулиці Коперніка під час Форуму видавців, який щороку тут проходить у Палаці мистецтв.

Мирослав Вриницький, 44 роки, бухгалтер, мешканець вул. Коперніка:

— Живу на третьому поверсі саме навпроти Палацу мистецтв. Там щотижня якісь дійства. Найгірше, коли президент приїжджає в палац Потоцьких. Тоді вулицю оцепляють міліція і "Беркут". По паспортах із пропискою треба заходити додому. А до Форуму вже звикли, хоча натовпи такі, що пройти неможливо. Він до сьомої вечора працює, а вночі спокійно.

Оксана Луковська, 36 років, продавець у магазині "Продукти":

— Для нас це — додатковий прибуток. Наш продуктовий — єдиний на вулицю, усі покупці з Форуму — наші. Шеф тоді продавцям преміальні дає, бо ми змучуємося дуже. До Форуму готуємося заздалегідь — замовляємо вдвічі більше здобних булок, солодощів, йогуртів, мінеральної. Алкоголь дуже рідко купують.

Олег Петрук, 27 років, менеджер із продажу реклами, водій:

— Щороку початок вересня чекаю зі злістю. Починається вулиця Коперніка в центрі. Коли перекривають, то це відчувають усі водії в місті. Цьогоріч ще й друга частина на ремонт перекрита. Треба об'їжджати. Постійно затори вранці й увечері. Учора на власні очі бачив, як "опель" у задній бампер "тойоту" поцілував.

Аліна, 20 років, прибиральниця у бістро "Час поїсти":

— Під час Форуму відвідувачів удесятеро більше. У п'ятницю в обід нарахувала у черзі 40 осіб. У нас касирка хотіла звільнитися, бо як навалили люди, усі гроші кидають, здачу просять. Боялася недостачу мати велику. Але працює, бо начальство премію усій зміні обіцяло дати.

39 500

гривень — ціна найдорожчої книжки за час існування Форуму видавців. Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі, оздоблену коштовним камінням та позолотою виготовляли майстри Німеччини, Чехії та Словаччини. Важить книжка 15,5 кілограма. Наклад 500 примірників.

3

друкарні відмовлялися взяти в роботу роман Антіна Мухарського "Доба. Сповідь молодого "бандерівця". Причиною назвали еротичні ілюстрації з оголеними жінками. Текст містить нецензурну лексику.

 

Зараз ви читаєте новину «"Найгірше, коли президент приїжджає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути