Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 16:42

Гроші на кліп Оксани Білозір дав Петро Порошенко

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Зліва направо: дружина президента Катерина Ющенко з дочкою Софією, патріарх Філарет, Оксана Білозір, екс-президент Леонід Кравчук та президент Віктор Ющенко у музеї ”Мистецький арсенал”
Зліва направо: дружина президента Катерина Ющенко з дочкою Софією, патріарх Філарет, Оксана Білозір, екс-президент Леонід Кравчук та президент Віктор Ющенко у музеї ”Мистецький арсенал”

50-річна співачка Оксана Білозір презентувала кліп "Свіча" про Голодомор 1932–1933 років. Відео зняв у польському місті Краків режисер Юліан Кутцеба.

— У страшному 1933 році бабуся народила мою маму, — каже Білозір. — У кліпі я прикриваю рукою медальйон із портретом красивої молодої жінки, вдягнутої у національний костюм. Це — моя бабця. Вона жила неподалік кордону з Польщею. Це врятувало їх від голодної смерті.

Оксана Білозір цієї суботи показала кліп у київському музеї "Мистецький арсенал". Подивитися його прийшов президент Віктор Ющенко, 53 роки, з дружиною Катериною, 41 рік, та донькою Софією, 8 років. Вони запізнилися. Екс-президент Леонід Кравчук та голова наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко чекали годину.

— Дякую, що профінансували важливий для держави проект, — звертається президент до Петра Порошенка. — Подяка вам, — підходить до Патріарха Київського і всієї України-Русі Філарета. — Ви в церковних літургіях так віддано демонструєте своє ставлення до жертв 1932–1933 років.

Київський театр "Дах" показує виставу на 15 хвилин. Президентська родина й Оксана Білозір сідають на стільці. Глядачі лишаються стояти. Четверо акторів у довгих шкірянках та високих гумових чоботях грають чекістів. У ґрунтовій підлозі "Мистецького арсеналу" копають могили, зводять над ними дерев"яні хрести. Під стіною стоїть дитяче взуття, біля кожного горить по свічці. За столом сидить родина, яку смерть кличе у бік цвинтаря. Донька президента Софійка показує пальцем на дітей, щось питає. Ющенко терпляче їй пояснює. Його дружина витирає сльози. Від свічки займаються дитячі чобітки, які стоять біля Катерини Ющенко. Вона цього не помічає. Охоронець стає на коліна і б"є чобіт об чобіт, доки вогонь не гасне.

Після завершення презентації біля сцени стоять "регіонали" Ганна Герман і Тарас Чорновіл.

— Добре, що такі кліпи знімають, — зауважує Чорновіл. До Ганни Герман підходить журналіст "5 каналу" "нашоукраїнець" Володимир Ар"єв. Стиха щось питає.

— Негіднику, мерзотнику, ти просто скотина! — кричить йому Ганна Герман. — Ні копійки Янукович не давав, ти брешеш. Ти нагле брехло!

Кліп "Свіча" українською мовою з англійськими субтитрами випустили на DVD-диску накладом 500 примірників. У магазинах його не продаватимуть. 26 листопада відео покажуть на телеканалах "1+1" та "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «Гроші на кліп Оксани Білозір дав Петро Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути