вівторок, 24 жовтня 2017 05:35

Головному герою батько дає настанови про те, як чистити колодязь

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/Настя Теликова
  У виставі ”Тату, ти мене любив?” Роман Ясиновський грає Олександра. На могилі батька з сестрами Зінкою (актриса Ірина Ткаченко, в темних окулярах) та Наташкою (Інна Мирошниченко) обговорюють продаж батьківської хати
У виставі ”Тату, ти мене любив?” Роман Ясиновський грає Олександра. На могилі батька з сестрами Зінкою (актриса Ірина Ткаченко, в темних окулярах) та Наташкою (Інна Мирошниченко) обговорюють продаж батьківської хати

— Душу перевернуло. Пройняло до сліз. Спектакль змінює ставлення до рідних. Хочеться подзвонити батькам, — каже глядачка 50-річна Лідія після прем'єри вистави "Тату, ти мене любив?" у київському театрі "Золоті ворота". Режисер Станіслав Жирков, 30 років, поставив спектакль за п'єсою сучасного білоруського драматурга Дмитра Богословського.

Головному герою Олександрові постійно сниться померлий батько. "Тату, ти мене любив?" — запитує уві сні чоловік. Замість відповіді чує безкінечні настанови про те, як чистити колодязь.

За порадою Олександр звертається до медіума Альберта, який має здатність спілкуватися з душами померлих. Але в цей час дружина і донька екстрасенса перебувають у комі. В його голові лунають лише їхні голоси. Багатій, який збив на машині рідних Альберта, платить йому за мовчання в суді. Медіум віддає гроші Олександрові. Допомагає йому викупити у старшої сестри батьківську хату. За кілька днів до Альберта вже звертаються сестри зниклого Олександра.

— Старша сестра приїхала з Америки. Хоче продати батьківську хату. Ще одна має трьох дітей, знімає квартиру в райцентрі. Третя — самотня вчителька молодших класів, алкоголічка. Колись рідних людей об'єднує лише бажання отримати гроші. Боляче в цьому впізнавати щось своє. Розуміти, що навіть родичі можуть бути зовсім чужими людьми. У виставі герої задумуються про минуле. Хочуть знайти відповіді на старі запитання. Їм би з теперішнім розібратися, а не ганятися за спогадами, — каже глядачка Олена Кравченко, 30 років.

Головну роль у виставі зіграв 35-річний Роман Ясиновський, якого запросили з театру "Дах". А батька головного героя Дімітріча — актор київського ТЮГу Олександр Ярема, 45 років.

— Герої вистави щось намагаються вирішити разом, нагадати собі та іншим, що вони сім'я. Але так само залишаються самотніми. Медіум Альберт ніяк не може розмежувати своє життя і проблеми інших. Він думає, що може допомогти. Але лише додає плутанини.

Складно говорити про спектакль одразу після перегляду. Глибокий, цікавий, з гумором. Але над виставою ще треба думати, переварювати, — ділиться враженнями актриса Тала Калатай, 35 років, відвідала прем'єру як глядачка.

Наступний показ вистави "Тату, ти мене любив?" у театрі "Золоті ворота" 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Головному герою батько дає настанови про те, як чистити колодязь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути