вівторок, 21 серпня 2018 05:35

Герой фільму "Шпигунська гра" має українське походження

Автор: www.wordpress.com
  Актор Пол Радд грає американського розвідника Морріса Берга у фільмі ”Шпигунська гра”. Танцює зі своєю нареченою Естеллою Гуні, яку втілила англійська акторка Сієна Міллер
Актор Пол Радд грає американського розвідника Морріса Берга у фільмі ”Шпигунська гра”. Танцює зі своєю нареченою Естеллою Гуні, яку втілила англійська акторка Сієна Міллер

Бейсболіста Морріса Берга вербує служба розвідки США. Переконують спортсмена стати шпигуном. У розпалі Друга світова війна. Берг вирушає в нацистську Німеччину. Має вбити вченого Вернера Гейзенберга, який працює над озброєнням Третього рейху, за сюжетом фільму "Шпигунська гра". Йде в українському прокаті з 2 серпня.

Стрічку зняв австралійський режисер польського походження Бен Левін, 72 роки. Екранізував біографічну книжку американського письменника 55-річного Ніколаса Давідоффа.

— Морріс Берг народився в Нью-Йорку, але його сім'я емігрувала з України, — розповідає Ілля Дядик, 32 роки, програмний директор кінопрокатної компанії "Артхаус трафік". — У 7 років почав грати у бейсбол. Закінчив філологію Принстонського університету, де вивчив сім мов. Під час навчання грав за університетську команду. Згодом підписав контракт і став професійним бейсболістом. Американська розвідка помітила Берга, бо мав розумові здібності та фізичну силу, необхідні для розвідника. До війни їздив на змагання в Японію. Якось проник на дах лікарні, що була найвищою будівлею Токіо, знімав краєвиди на камеру. У кадр потрапили військово-морські верфі. Кажуть, на основі його відео американці спланували рейд Дуліттла — перший авіаналіт США на Японію.

Берг намагається з'ясувати, чи справді в Німеччині розробляють ядерну бомбу. Якщо так, то має викрасти креслення і вбити Гейзенберга — керівника наукової групи. Він — Нобелівський лауреат із фізики 1932 року. Німецька ядерна програма не мала успіху, тож шпигун залишає вченого живим.

— Після війни Берг продовжив працювати у ЦРУ, не повернувся до бейсболу, — каже Дядик. — У 1950-х покинув службу. Помер 70-річним, послизнувшись вдома. Його останні слова були: "Як зіграли "Метс"? (професійна бейсбольна команда з Нью-Йорка. — ГПУ).

Роль Морріса Берга виконав американський актор 49-річний Пол Радд.

Зараз ви читаєте новину «Герой фільму "Шпигунська гра" має українське походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути