Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 15:44

"Гайдамаки" зроблять із Чорнобиля культурний центр

Гурт "Гайдамаки" закінчив у Чорнобилі зйомки кліпу на пісню "Мені здається" зі свого останнього альбому "Кобзар".

Першу частину відео відзняли у Прип"яті ще в середині травня. Тоді режисер кліпу Сергій Волков знімав хлопців на водонапірній башті, даху і всередині покинутого будинку. Нині зйомки відбувалися на баржі, розташованій на річці Прип"ять. Музиканти надягли протигази й захисні костюми та зіграли ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

— Ідея кліпу — це своєрідна подорож-експедиція у простір, де загинула цивілізація, — розповідає Сергій Волков. — Земля — маленька і крихка, людство ще не навчилося вирішувати глобальних проблем. Чорнобиль є лише моделлю, прикладом того, що може статися. Відомо, що там збудували сховище для зберігання радіоактивного пального з усієї Європи. Тому не треба думати, що все позаду — новий "чорнобиль" може трапитися будь-коли.

"Гайдамаки" планують зробити ще кілька проектів, пов"язаних із Чорнобилем.

— Чорнобиль — моє рідне місто, я провів тут дитинство, — каже лідер гурту Олександр Ярмола, 41 рік. — Хочу, щоб на мою батьківщину знову вернулося нормальне життя. Наша мрія — зробити Чорнобиль центром новітньої культури, місцем зустрічі прогресивної, соціально свідомої молоді, Каліфорнією ХХІ століття. Інакше хтось інший за нашою спиною приватизує 30-кілометрову зону і за 20 років побудує тут комплекс борделів.

Монтаж кліпу планують завершити наприкінці липня.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" зроблять із Чорнобиля культурний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути