Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 15:29

Фільм за сценарієм Турчинова висунули на "Оскара"

Психологічний трилер "Ілюзія страху" висувають від України на премію "Оскар" у категорії "Найкращий іноземний фільм". Стрічку зняв український режисер Олександр Кирієнко за книгою першого віце-прем"єра 44-річного Олександра Турчинова. Політик виступив співавтором сценарію. Картину на "Оскар" запропонувала експертна рада Держкіно.

— У нашій країні немає Оскарівського комітету, який мав би приймати це рішення, — пояснює співсценарист та продюсер Юрій Бутусов, 46 років. — Американська сторона надіслала нам офіційні документи, які треба заповнити.

— Наш фільм ще далекий від суперкартин, які будуть представлені в шот-листі (остаточна п"ятірка номінантів. — "ГПУ"). Проте радіймо, що представляємо свою країну в кіносвіті, — каже режисер Олександр Кирієнко, 33 роки.

"Ілюзію страху" показуватимуть у кінотеатрах із 4 грудня. Підготували два варіанти кінокопій — українською мовою та російською з українськими субтитрами.

У картині йдеться про історію бізнесмена Ігоря Короба, якого шантажують. Після незаконного арешту в чоловіка починається шизофренія. Він перестає розуміти, які події в його житті є реальними, а які — вигадка. Уявляє себе Соломоном та божеволіє. Короба зіграв російський актор Андрій Панін, його дружину — Олена Бабенко.

Бюджет стрічки "Ілюзія страху" — півмільйона доларів. Бутусов наголошує, що Турчинов фільм не фінансував: у нього взяли тільки творчу ідею.

2003-го на "Оскар" претендувала стрічка "Мамай" київського режисера Олеся Саніна. Два роки тому — "Аврора" режисерки Оксани Байрак. До остаточного списку номінантів вони не потрапили.

— Не думаю, що "Ілюзія страху" отримає премію, — говорить художній директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, 57 років. — Але цей фільм цікавий. Він на сучасну тематику, чого зараз Україні бракує. Він професійно знятий, гарна гра акторів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм за сценарієм Турчинова висунули на "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути