понеділок, 08 вересня 2008 17:36

Фільм із Міккі Рурком отримав "Золотого лева"
6

26-річна Енн Хетевей втілила в сімейній комедії ”Танці з Шивою” модель.  На відкриття Венеціанського кінофестивалю актриса одягла сріблясте плаття з трояндами
Фото: фото: Reuters/Max Rossi
Голлівудський актор Міккі Рурк приїхав на Венеціанський кінофестиваль з собачкою Локі породи чихуахуа
Італійський актор  Адріано Челентано цілується з дружиною — артисткою Клавдією Морі. На фестивалі він показав відреставровану стрічку ”Юппі-Ду”. У ній подружжя  знялося разом 1975 року, неподалік Венеції
46-річну француженку Домінік Блан визнали найкращою актрисою за роль у стрічці ”Інший”
Італійський актор Сільвіо Орландо, 51 рік, за гру в фільмі ”Тато Джованні” отримав приз за кращу чоловічу роль

У суботу на італійському острові Лідо завершився 65-й Венеціанський кінофестиваль.

— 2008 рік для кінематографа — провальний. На кінофестивалі ми довго очікували бодай однієї гідної картини, — ділиться враженнями Джей Вайсберґ, кінокритик британського видання "Вар"єте".

Головну нагороду — "Золотого лева" — отримала стрічка американського режисера 40-річного Даррена Аронофскі "Рестлер". У ній ідеться про бійця без правил на прізвисько Таран. Чоловік залишив ринг після того, як під час бою у нього стався інфаркт. За кілька років Таран повертається, щоб перемогти давнього суперника.

На фестивалі "Рестлера" показали останнім. Музикант  Брюс Спрінґстін, який писав пісню для стрічки, не встигав закінчити її вчасно.

Тарана зіграв американський актор Міккі Рурк, 55 років. У школі Рурк почав займатися боксом. На рингу за  жорстокість йому дали прізвисько Міккі, що на грубому американському слензі означає "член". У 19 років він отримав струс мозку й облишив бокс. Згодом задля грошей повернувся на ринг. Суперники ламали акторові ніс, щелепи. Рурку довелося зробити багато пластичних операцій. Однак повністю відновити обличчя актор не зміг.

На кінофестивалі Рурк ходив із песиком Локі породи чихуахуа. 2003-го знявся з ним у фільмі Роберта Родріґеса "Якось у Мексиці". Відтоді носить Локі з собою всюди.

"Срібного лева" виграла стрічка російського режисера Олексія Германа-молодшого "Паперовий солдат". Вона про лікаря, який 1961 року на станції Байконур готував космонавтів до виходу у відкритий космос. Картина отримала ще й відзнаку за найкращу операторську роботу.

— Першими мене привітали батьки, — розповідає режисер. — Надіслали есемеску відразу, як почули про приз за найкращу операторську роботу. За півгодини знову вітали першими, вже зі "Срібним левом". На цю нагороду я взагалі не сподівався.

18-річну Дженніфер Лоуренс визнали найкращою молодою актрисою. Вона разом із Шарліз Терон та Кім Бесінджер зіграла в мексиканській психологічній драмі "Палаюча рівнина". Героїня Терон відмовляється від своєї доньки. Вона починає пиячити і спить із першим-ліпшим. Зрештою, караючи себе, жінка калічиться: б"є себе каменем між ніг.

На прес-конференції один із журналістів запропонував 33-річній Шарліз Терон познайомитися ближче.

— Я маю ревнивого хлопця. Він приб"є будь-кого, хто до мене наблизиться, — відказала акторка. Вона поцікавилася, скільки отримує репортер. Почувши відповідь, розреготалася.

Зараз ви читаєте новину «Фільм із Міккі Рурком отримав "Золотого лева"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути