вівторок, 01 жовтня 2019 05:46

Фільм "Фокстер і Макс" нагадує "Гостю з майбутнього"

Фільм "Фокстер і Макс" нагадує "Гостю з майбутнього"
Фокстер'єр Амадей зіграв одну з центральних ролей у фантас­тич­ному фільмі "Фокстер і Макс" режисера Анатолія Матешка. Фото: planetakino.ua

14-річний Богдан Козій із Тернополя вперше знявся в кіно. Зіграв головну роль у фантас­тич­ному фільмі "Фокстер і Макс".

12-річний школяр Максим знаходить балончик із фарбами, малює собаку. Хлопець давно мріє про власного пса. Графіті несподівано оживає й перетворюється на робота з надможливостями. Про це дізнається злочинець. Хоче знайти пса-робота і використати для пограбувань.

— Коли моєму сину Миколі було 11 років, він мріяв про собаку, — розповідає режисер стрічки Анатолій Матешко, 56 років. — Як і головний герой, захоплювався коміксами та гаджетами. Якось ми з ним уночі намалювали на паркані собаку. Хотіли, щоб тварина матеріалізувалася. Так вини­кла ідея фільму. Запросили канадського сценариста Скотта Паризьє­на. Зрештою, у фільмі з'явилися сучасні технології. Тобто собака Фокстер — із роботів. У світі популярні супергерої. І ми захотіли, щоб у нас з'явився свій, український. Ще одна тема — штучний інтелект. 2017 року "Фейсбук" зупинив аналіз інформації. Бо інтернет-роботи винайшли свою мову й почали спілкуватися між собою. Так само, як і наш собака. Це нібито фантастика, але сьогодні вже реальна.

У фільмі є сцена, де Фокстер перетворюється на справжнього пса. Роль живого собаки зіграв фокстер'єр Амадей.

Бюджет стрічки становить 51,5 млн грн.

— Більшість грошей пішла на спецефекти, — каже продюсер Максим Асадчий, 43 роки. — Цим займалися кілька студій Києва. За кордоном було б дорожче в 10 разів. Ми хотіли б випустити іграшку — нашого Фокстера.

Дорослим і дітям фільм сподобався. А кінознавці, як завжди, мають що покритикувати.

— Мені фільм нагадав "Гостю з майбутнього", тільки гірше. Замість Аліси Селезньової тут суперпес, — каже кінокритик Олександр Гусєв, 40 років — Немає хороших діалогів. У таких фільмах персонаж зазвичай розкривається, стає героєм. А тут хлопець наприкінці не змінюється. Просто отримує суперсилу. В середині картини, щоб сподобатися дівчині, цей Макс починає бігати по стінах і малювати її портрет. Але це чомусь нікого не дивує. У фільмі незрозуміла реальність. Коли це відбувається, що за родина, де і як вона живе. Все абстрактно і стерильно, штучно.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Фокстер і Макс" нагадує "Гостю з майбутнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути