Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 19:25

Фестиваль "Уніж" провели в колгоспних корівниках

Автор: фото: PHL
  Юрій Андрухович на одній із дискусій в ”Унежі”
Юрій Андрухович на одній із дискусій в ”Унежі”

Усі заходи екокультурного фестивалю "Уніж" в однойменному селі Городенківського району на Івано-Франківщині відбувалися в колишніх колгоспних фермах. В одній облаштували готель, в іншій — спорудили душові кабінки з водою та проклали каналізацію.

— Торік ми з товаришем Миколою Міщуром викупили в "Унежі" частину колишнього колгоспного саду та стайні обіч села, загалом 25 гектарів, — розповідає організатор "Уніжу" бізнесмен Ігор Джаман, 37 років. — На місці радянських колгоспів ми влаштували свято для української молоді. Творче містечко тут діятиме протягом цілого року. Будь-хто може подавати свій культурницький проект, а ми спробуємо втілити в життя всі вартісні.

Ігор Джаман походить з Івано-Франківщини, нині живе та працює в США. На фестиваль витратив понад 1 млн грн. Протягом двох місяців в "Унежі" працювали волонтери та сантехніки, електрики, столяри.

Фестиваль відвідало близько 3 тис. людей. Одна доба перебування коштувала 30 грн, для студентів — 15.

Удень проходили літературні читання, майстер-класи з куховарства, ковальства, малювання. Увечері виступали українські гурти. Зокрема, "Гайдамаки", "Перкалаба", "Абздольц", "Тінь сонця". Першого дня концерт мав завершити рівненський гурт "От Вінта". Та через зливу сцену знеструмило. Тоді вокаліст Юрко Журавлик пішов із гітарою до їдальні, а за ним — глядачі. Юрко годину виконував там пісні.

— На "Унежі" я провів усі три дні, щовечора ходив на концерти, — каже письменник Юрій Андрухович, 48 років. — Ночував у великому наметі разом із учасниками "Перкалаби".

Письменник провів дискусію "Найсучасніші форми недрукованої поезії".

— Говорили здебільшого про те, що всі нині мають доступ до Інтернету, а отже, й оприлюднення там своїх творів, — продовжує Андрухович. — А це має свої мінуси й плюси. Можна легко загубитися серед маси авторів, але — талановитого поета серед цієї маси легко помітити. Молоді поети організовували свої читання — забігав трохи послухати. Є багато талановитої молоді.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Уніж" провели в колгоспних корівниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути