вівторок, 26 листопада 2019 00:30

Фахівці з читання по губах розшифрували слова військових

Автор: imdb.com
  Режисер Пітер Джексон під час роботи над документальним фільмом "Вони не постаріють" відреставрував і оцифрував 100 годин кінохроніки Першої світової. Стрічка ввійшла до програми фестивалю "Нове британське кіно" в Києві
Режисер Пітер Джексон під час роботи над документальним фільмом "Вони не постаріють" відреставрував і оцифрував 100 годин кінохроніки Першої світової. Стрічка ввійшла до програми фестивалю "Нове британське кіно" в Києві

Шість фільмів останніх двох років увійшли до програми фестивалю "Нове британське кіно". Пройде в столичному кінотеатрі "Жовтень" із 28 листопада до 4 грудня.

— 19-й раз привозимо в Україну новинки Туманного Альбіону, — каже 34-річний Ілля Дядик, програмний директор компанії "Артхаус Трафік". — Британські фільми дуже популярні в нас і в усьому світі. Через історичне минуле та спільну мову їхня кіноіндустрія щільно пов'язана з американською. Країни роками обмінюються талантами. Всі найвідоміші режисери й актори з Великої Британії періодично працюють над стрічками в США, а американці залюбки їдуть до них знімати своє кіно. Та завдяки особливому шарму важко не впізнати походження картини чи навіть виконавця.

Серед фільмів фестивалю — драма "Вас не було на місці" режисера Кена Лоуча. Колишній будівельник, батько двох дітей не може вибратися з боргів ще з часів фінансової кризи 2008-го. Сім'я живе на зйомних квартирах у місті Ньюкасл-апон-Тайн на північному сході Англії. У місцевої фірми орендує фургон, починає працювати водієм доставки. Але влазить у черговий борг, за сюжетом.

— Кен Лоуч — головний адвокат соціальних низів. Людей, чиє життя завернуло не туди, — говорить журналіст Владислав Недогібченко, 30 років. — У стрічці ніби робить усе те, що і в останніх роботах. Але ця б'є набагато сильніше. Після неї не хочеться жити.

Головний герой щосили намагається змінити долю своєї родини, відкрити власну справу. Але все йде не так. Це історія хороших людей, у яких життя не складається. Режисер озвучує, хто в цьому винний. Жадібні, бездушні корпорації зводять нанівець людину як особистість. Потребують тільки цифр, не враховуючи, хто і що за ними стоїть. Це кіно, яке дивитися цікаво, хоч і важко.

Також на фестивалі покажуть документальний фільм про Першу світову "Вони ніколи не постаріють" новозеландця Пітера Джексона. Протягом трьох років відреставрував і оцифрував 100 годин воєнної кінохроніки з архіву Імперського військового музею в Лондоні.

Змонтував картину з раніше неопублікованого матеріалу, половина якого переведена в колір.

В основу документалки лягли інтерв'ю зі 120 ветеранами Першої світової, записані у 1960–1970 роках. Щоб відновити мову британських військових, фахівці з читання по губах розшифрували слова героїв німої кінохроніки. Начитали цей текст актори дубляжу з різних куточків Великої Британії. Їхні акценти підкреслили, що в армії воювали солдати з усіх регіонів імперії.

130-хвилинний документальний фільм "Дієго Марадона" про аргентинського футболіста створили з понад 500 годин відеозаписів з особистого архіву спортсмена. Два оператори почали документувати життя зірки 1981-го — це була ідея його агента. Але тоді виробництво стрічки не завершили. Вона присвячена 1984–1991 рокам, коли Марадона виступав за італійський клуб "Наполі". За його участі команда стала дворазовим переможцем серії А та єдиний раз у своїй історії здобула Кубок УЄФА.

Головні герої мелодрами "Тільки ти" Єлена та Джейк випадково знайомляться напередодні Нового року, сперечаючись, хто перший зловив таксі. Вирішують їхати вдвох. Після однієї ночі разом вирішують завести дитину, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці з читання по губах розшифрували слова військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути