вівторок, 21 вересня 2010 02:00

Енциклопедію української кухні продають за 270 гривень

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Директор столичного видавництва ”А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га” Іван Малкович (ліворуч) на 17-му Форумі видавців у Львові отримує відзнаку за власну збірку поезій ”Все поруч”
Директор столичного видавництва ”А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га” Іван Малкович (ліворуч) на 17-му Форумі видавців у Львові отримує відзнаку за власну збірку поезій ”Все поруч”

"Охота". Історія полювання на Русі. Видання російською мовою. У чорній шкіряній оправі. Ціна — 9 тис. грн.

— На Форумі таких дорогих не беруть. Дивляться, наводять контакти. Потім купляють через кур"єрів, — розповідає 30-річний Дмитро Ликов, директор Дніпропетровської фірми подарункової книжки "Ліберія". Він привіз 40 видань у шкіряній обкладинці ціною від 1, 5 тис. грн. — Люди на Форум беруть із собою до тисячі гривень.

В "Охоті" кольорові ілюстрації на 455 сторінках. Жодної не купили.

"Перша книга розумної дитини". Видання українською та російською мовами за 200 грн. Розраховане для дітей до шести років.

— Американці підходили. Вони просто в шоці, що в нас такі гарні книжки для дітей. Звісно, їхні друкують у Китаї і не такі приємні, — говорить Ольга Симонова із Видавничого дому "Розумна дитина". — Продали 50 примірників. У мережі вона коштує 180 гривень, тут змушені продавати за 200. Велика орендна плата. За цих 9 квадратних метрів заплатили 10 тисяч гривень.

"Практична енциклопедія української кухні" від видавництва "Казка". Продавець тільки за суботу продав 15 примірників.

— Для мене найдорожча книжка, — каже домогосподарка Ірина Пелих, 34 роки. — Я на неї кілька місяців у чоловіка гроші просила. Тут вона коштує 270 гривень. В інтернеті продають за 350.


Словники від видавництва "Бао". Найдорожчий — українсько-німецький на 200 тис. слів за 140 грн.

Американці в шоці, що в нас такі гарні книжки для дітей

— Дивіться, який папір, — гортає його 52-річна Надія Коласник, менеджер видавництва. — Фінський папір — міцний, не нищаться сторінки. Бо ж словник доводиться багато гортати. Сторінки не білі, а трохи коричнюваті, щоб не шкодити зору.

На Форумі словник не купили.

"Україна: поезія тисячоліть". 2-томове віп-видання у шкіряній оправі від видавництва "Кріон" коштує 10 тис. грн. 3 вересня "Кріон" виграло гран-прі VII Міжнародного конкурсу "Мистецтво книги" у Москві.

— Тут вірші 500 поетів — українців і закордонних, які у своїй поезії згадували про Україну. Є Байрон і Мазепа, — говорить продавець.

Зараз ви читаєте новину «Енциклопедію української кухні продають за 270 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути